23. februar 2020
Jens Mortensen har trukket sig fra ledelsen af Børn & Dyr på Bregentved efter 18 år i bestyrelsen, heraf fem som formand. Her ses han i sommeren 2019 ved dyrskuet nummer 50 i Piberhus-folden. 		Foto: Morten Chas Overgaard
Jens Mortensen har trukket sig fra ledelsen af Børn & Dyr på Bregentved efter 18 år i bestyrelsen, heraf fem som formand. Her ses han i sommeren 2019 ved dyrskuet nummer 50 i Piberhus-folden. Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskud hos Børn & Dyr i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskud hos Børn & Dyr i 2019
Faxe - 24. januar 2020 kl. 05:56
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

500 frivillige brænder for at skabe Børn & Dyr på Bregentved. Desværre bød jubilæumsåret på et underskud. To kvinder har overtaget formandsposten.

Regnskabet for afviklingen af det traditionsrige dyrskue Børn & Dyr på Bregentved endte i 2012 med et plus på 245.000 kroner, men i 2017 blev det økonomiske resultat et minus på cirka 200.000 kroner, fordi regnen silede ned.

50 års jubilæumsåret 2019 var derimod »endnu et fint dyrskue i godt vejr og med en rigtig fin stemning« i den smukke Piberhus-fold 29. og 30. juni, kunne dyrskuets formand Jens Mortensen berette på foreningens årsmøde i Rønnede i november måned.

2019-udgaven var et fint besøgt dyrskue, og 50 års jubilæumsreceptionen gik godt med mange gæster.

Desværre gav 2019 ikke det ønskede overskud til uddeling til 4H og LU, men de 250 børn og unge, der udstiller deres kæledyr, havde det rigtig sjovt på Børn & Dyr på Bregentved, berettede Jens Mortensen og sendte en stor tak til alle, der har ydet økonomisk støtte til dyrskuet.

Ligeledes benyttede Jens Mortensen lejligheden til at takke alle dyrskuets samarbejdspartnere der støtter skuet på den ene eller anden måde. Der var også en stor tak til alle hjælpere, udvalgsmedlemmer og bestyrelse, som yder en kæmpe indsats for dyrskuet.

- Børn & Dyr på Bregentved planlægges og afholdes af omkring 500 frivillige, der brænder for dyrskuet, fordi det er sjovt og fordi der er et unikt fællesskab. Om man sidder i bestyrelsen, står for et udvalg eller er hjælper i dyrskueweekenden, så er der brug for alle, sagde Jens Mortensen og fortalte, at der er flere nye tiltag i støbeskeen frem mod Børn & Dyr den kommende sommer i weekenden 27. og 28. juni 2020.

Takker af efter 18 år
- Ses vi ikke før - ses vi på Bregentved, siger man, men det bliver fremover uden Jens Mortensen som formand.

Han benyttede nemlig årsmødet til at takke af efter fem år på formandsposten og hele 18 år i bestyrelsen

Jens Mortensen modtog naturligvis en erkendtlighed som tak for det store engagement og arbejde, han har lagt i Børn & Dyr.

Den nye bestyrelse konstituerede sig efterfølgende med Maria Juul Pedersen og Dorte Pihl som formænd,

Randi Hyldig som næstformand, samt Robert Hansen som kasserer.

Formandskabet er nu delt
Formandsposten deles fremadrettet af Maria Juul Pedersen, der er udpeget til bestyrelsen af LU og Dorte Pihl som er udpeget fra 4H.

Dyrskuets sekretær gennem 11 år, 4H-konsulent Dorte Kimer, har fået andre arbejdsopgaver i 4H, og hun har dermed ikke tid i sin arbejdskalender til at være sekretær for Børn & Dyr.

Der er derfor indgået samarbejde med Karen Freiesleben, Sikkerhedsbussen, og tidligere ungdomskonsulent i LU, om at være sekretær.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk