25. maj 2020
Borgerrådgiver Anne Thielemann var til stede i byrådssalen, da hendes rapport blev debatteret af byrådet. Foto: Kathrine Harvey
Borgerrådgiver Anne Thielemann var til stede i byrådssalen, da hendes rapport blev debatteret af byrådet. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg vil følge borgerrådgivers forslag til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg vil følge borgerrådgivers forslag til forbedringer
Faxe - 06. november 2019 kl. 06:01
Af Alexandra Mollerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da borgerrådgiver, Anne Thielemann udgav sin rapport, fik hun stor ros for sit arbejde, men rapporten krævede både administrativ og politisk opfølgning, mente flere.

- Det er ikke nok at tage rapporten til efterretning og lade det være op til centerlederne at følge op på den. Vi skal også i de respektive politiske udvalg drøfte, hvad vi kan gøre for at styrke de områder, der påpeges i rapporten. Målsætningen må være en rapport, hvor der står: Der er ingenting at komme efter, sagde Henrik Friis (SF) dengang til avisen.

Det reagerer Socialudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget nu på med en handleplan, der følger borgerrådgiverens anbefalinger.

- Borgerrådgiverens årsrapport peger på områder, hvor der er potentiale for forbedring. Det gør vi nu noget ved med en handleplan, som tager udgangspunkt i god forvaltningsskik og borgernes retssikkerhed. Begge udvalg har store forventninger til, at indsatsen vil gøre en markant forskel, siger Nellie Bradsted (V), formand i Socialudvalget.

Borgerrådgiverens rapport henviste blandt andet til skæv kommunikation, hvor der bliver talt nedladende til borgere, når de henvender sig med spørgsmål til egen sag.

I andre bemærkninger er der givet misinformation til borgere om deres ressourceforløb og fleksjob-regler, hvilket gør, at borgeren kommer i unødig karambolage med systemet.

Og så er der et uheldigt eksempel, hvor en far - uden forældremyndighed - har fået information om en underretningssag på barnet.

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og i Sjællandske Næstved lørdag den 2. november.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk