16. maj 2021
På udstillingen ses både klassiske kendte malerier gengivet med tegneseriefigurer, såkaldte parafraser, men også Niels Wittens egne motiver har fået besøg af Astérix og Obelix. Udstillinger viser 12 malerier ,samt tre forskellige gicléetryk. Foto: Kit Kjølhede
gallery icon

Se billedserie

På udstillingen ses både klassiske kendte malerier gengivet med tegneseriefigurer, såkaldte parafraser, men også Niels Wittens egne motiver har fået besøg af Astérix og Obelix. Udstillinger viser 12 malerier ,samt tre forskellige gicléetryk. Foto: Kit Kjølhede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstilling med glimt i øjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling med glimt i øjet
Faxe - 16. august 2019 kl. 09:54
Af Nikolaj Rasch Skou

»Comics & klassisk« på Hesede Hovedgård et titlen på en ny kunstudstilling, der har fernisering lørdag den 17. august fra klokken 12 til 16 på adressen Hesede Hovedgård 1.

arrow Læs også: Taffel på Heesede Hovedgård

- Udstillingen blev grundlagt en weekend i maj, hvor billedkunstner Niels Witten fra Køge besøgte galleriet på Hesede Hovedgård, og vi fik en god snak, der førte til, at jeg blev fuldstændig forelsket i Niels's malerier, hvor det klassiske maleri møder et tegneserieunivers, siger Kit Kjølhede fra Hesede Hovedgård.

- Niels har blandt andet lavet et billede, hvor det klassiske »Hip hip hurra!«-maleri af P.S. Krøyer med en flok glade mennesker til bords i en have med løftede glas - får besøg af Astérix. Jeg har tilbage fra min egen højskoletid en forkærlighed for netop dét maleri. Tilmed er jeg ganske frankofil og er stor fan af især Astérix, faktisk har jeg en tradition med at købe et Astérix-album hver gang, jeg besøger Frankrig, og samlingen er indtil videre oppe på 17 album, og Niels forener lige præcis de to universer med en fantastisk livskraft og humor, siger hun om udstillingen, der varer indtil 15. september 2019.

Niels Wittens værker er meget populære, og han har faktisk malet otte udgaver af »Hip hip hurra!«-billedet med Astérix i forskellig positurer. Alle er blevet solgt, men på grund af galleristens forkærlighed for netop dette billede, er Niels Witten i fuld gang med den niende version af Hip hip hurra, som forventes færdigt til udstillingens anden weekend 24.-25. august.

Billedkunstneren Niels Witten (f. 1944) har siden debutten på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1984 været repræsenteret på flere end 150 udstillinger.

Hans stil er naturalistisk, og ofte med eksistentielle undertoner, mens motiverne hentes fra naturen eller vores fælles, store kulturarv. De senere år har han gjort sig bemærket med sine parafraser over klassiske, danske værker, tilført et element af humor i form af tegneseriefigurer fra Asterix-universet, anbragt de mest overrumlende steder.

Niels Witten har endvidere arbejdet intenst med portrætmaleriet og har portrætteret adelige og flere borgmestre, blandt andre den tidligere borgmester i Faxe Kommune René Tuekær.

arrow Her kan du krybe i ly
31. juli 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 15:44
arrow Veras Verden åbner lørdag på Hesede Hovedgård
05. juli 2019 kl. 15:46 Opdateret: kl. 10:20
arrow Når nu jeg åbner min egen butik ...
03. juli 2019 kl. 13:56 Opdateret: kl. 10:47
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk