26. februar 2021
Ungdommens Røde Kors arrangeret 22 sommerlejre for børn. Blandt andet på Baunehøj Efterskole i Kulhuse, hvor der i 2019 blev spillet rollespilskampe om det fortryllede land Alasia. Foto: Allan Nørregaard
Ungdommens Røde Kors arrangeret 22 sommerlejre for børn. Blandt andet på Baunehøj Efterskole i Kulhuse, hvor der i 2019 blev spillet rollespilskampe om det fortryllede land Alasia. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte børn mangler en sommerferie i Faxe Ladeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte børn mangler en sommerferie i Faxe Ladeplads
Faxe - 17. februar 2021 kl. 13:10

Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige, der kan give den bedste sommerferie til børn, som har brug for en pause fra hverdagen.

Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give udsatte børn og unge verdens bedste ferie.

Lige nu mangler Ungdommens Røde Kors frivillige til to ferielejre i Faxe Ladeplads. Fælles for børnene er, at deres sommerferie ikke er lig med rejser og forkælelse i lange baner.

Det er børn, der fortjener en ferie og et pusterum fra en hård hverdag, men hvis forældre ikke altid har overskuddet til at give dem det.

Det kan være på grund af fattigdom, sygdom eller andre sociale udfordringer i familien.

- Coronakrisen har ramt familierne og dermed børnene hårdere end mange andre. Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted, siger Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

- Mens fritidsaktiviteter og skoler har været lukket ned, er det gået hårdest ud over de børn, der i forvejen har det svært. De børn, der kommer på vores ferielejre, har manglet et pusterum fra en hård hverdag i familier med store sociale udfordringer, siger Troels Boldt Rømer og efterlyser unge frivillige, der vil være hjælpere på en lejr i sommerferien.

- Du vil gøre en enorm forskel for børnene. Du er med til at give dem den bedste uge, hvor de får den opmærksomhed og de positive oplevelser, de har manglet i mange måneder nu. Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller, siger Troels Boldt Rømer.

Ungdommens Røde Kors har 22 ferielejre over hele Danmark for mere end 1.400 børn og unge. Opturen i Faxe Ladeplads er i uge 29 og Lykkelejren i Faxe Ladeplads i uge 30.

Hvis du ønsker at blive frivillig, er der tilmelding til 1. marts på www.ferielejr.dk.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk