5. december 2020
Der lå et 30 centimeter højt lag af mønter i bunden af ønskebrønden, inden tyvene løb med dem, og nu er der tomt. Foto: Christian Kopranen
gallery icon

Se billedserie

Der lå et 30 centimeter højt lag af mønter i bunden af ønskebrønden, inden tyvene løb med dem, og nu er der tomt. Foto: Christian Kopranen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusindvis af ønsker er blevet stjålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af ønsker er blevet stjålet
Faxe - 06. juli 2018 kl. 07:10
Af Morten Chas Overgaard

Der skal altid være plads til at drømme og ønske, og det har der de seneste mange år været rig mulighed for i Paradehuset på Gisselfeld Kloster. Her har gæster i hobetal nemlig smidt mønter i ønskebrønden i håb om, at deres ønsker gik i opfyldelse, men torsdag morgen var brønden blevet tømt af tyve, der virkelig har gjort sig umage.

arrow Læs også: Korps af frivillige søges: Vil du være med til at fortælle Gisselfelds historie?

- Den har ikke været tømt i 14 år, og der lå et 30 centimeter højt lag af mønter, så det har været rigtig tungt at slæbe på, siger Stig Lauritsen, der forpagter Paradehuset på Gisselfeld.

Han fortæller, at tyvene har tømt brønden for vand med en træspand fra butikken, og efterfølgende har de brugt en gammel kulskovl til at få de mange kilo mønter op fra brønden.

Tyvene kom ind af en ulåst dør, så der er ikke mærker efter indbruddet, og generelt har tyvene været meget forsigtige.

- Det har været nogle ret respektfulde tyve, for de har meget forsigtigt fjernet nogle meget gamle og kostbare sten-urner fra Sverige, som stod på kanten af brønden, og de har ikke smadret noget, så det tyder på, at det måske er nogle tyve, der holder af stedet, siger Stig Lauritsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved fredag den 6. juli.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Helt tæt på Egedeegen og Musebøgen
28. november 2018 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:52
arrow Se billeder: Gæsterne strømmede til Danmarks hyggeligste juletorv
18. november 2018 kl. 11:50 Opdateret: kl. 10:47
arrow Se de smukke billeder: Julejubilæum fejres med royal oppyntning
16. november 2018 kl. 13:24 Opdateret: kl. 14:26
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk