29. juli 2021
En 34-årig mand fik mandag sin tredje dom for dødstrusler og voldelige overfald på sin ekskæreste.
En 34-årig mand fik mandag sin tredje dom for dødstrusler og voldelige overfald på sin ekskæreste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tredje dom for vold mod kæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tredje dom for vold mod kæreste
Opdateret 23. februar 2021 kl. 11:11
Faxe - 23. februar 2021 kl. 11:00

I den overvældende sag om dødstrusler og overfald på en kvinde i Haslev fik den 34-årige mand mandag sin dom. I forvejen sidder manden - der også er tidligere straffet i en lang række andre sager om vold og trusler - eksempelvis vold mod en tjenestemand - i fængsel for to domme for vold og trusler mod kvinden.

arrow Læs også: Ét års fængsel: Indtalte trusler i månedsvis

Anklageren fremlagde mandag 43 konkrete trusler, som var sendt på SMS, Snapchat, Facebook og indtalt på ekskærestens telefonsvarer. Han har truet med at dræbe hende og skrevet at, hvis hun ikke fik en abort, ville han sørge for, at hun mistede barnet.

Manden ankom til Retten i Næstved fra et fængsel, hvor han i forvejen afsoner to domme for vold og trusler mod den samme kvinde.

Blev overvåget
Sagen vidner om et turbulent forhold, hvor parret har fundet sammen igen efter voldelige episoder, hvor hun havde brudt med ham. Om en kvinde, der ville have et barn sammen med ham, men endte med at leve i frygt for, hvornår han blev voldelig igen, og at han fik andre til at overvåge hende.

Fordi han var jaloux og troede, at hun havde en anden kæreste.

Hun fortalte om en mand, der boede sammen med hende i to-tre uger hver måned, måske forsvandt i en uge og pludselig dukkede op igen. Om et liv med frygt og sygelig jalousi. Og om vold.

Det var hende, som betalte huslejen. Det var hende, hvis navn stod på lejekontrakten. Og selvom han ikke betalte til udgifterne, tog han i den grad ejerskab over hende.

Dødstrusler
Under anden retsdag mandag blev der afspillet en række af de hans mange beskeder til hende. Og der blev læst op af andre. Mandag formiddag begyndte dog med, at kvindens advokat og hans begæring op om, at anklagede burde forlade retssalen, før kvinden var i stand til at komme ind og vidne.

- Hun er for påvirket af sagen til at se på ham samtidig, forklarede advokaten.

Dommeren lod manden føre ud til et såkaldt lytterum, hvor han kunne høre med men ikke se, hvad der skete i salen.

- Jeg er så påvirket af alt det, han har udsat mig for. Jeg så ham udenfor for lidt siden, og jeg ryster helt, siger hun, men går bævende i stå.

Hun fortæller videre om, hvordan han opsøgte hende på arbejdet og fik andre til at holde øje med hende.

Skruede op for truslerne
Offeret har afleveret en lang række beskeder til politiet.

Flere er dog gået tabt, fordi hun kun kunne gemme 100 beskeder på telefonen.

- Jeg var bange. Jeg var angst. Jeg modtog tit de her beskeder hver dag, fortæller hun.

Blandt andet har han skrevet, at han vil slå hende ihjel. At han er villig til at sidde i fængsel i mange år. At han elsker hende og ikke vil lade hende være sammen med en anden mand. At både hun og han selv skal dø.

Truslerne fylder mange sider i anklageskriftet, og han fortæller hende blandt andet, at han vil smadre hendes ansigt.

Mandens forsvarer stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor hun først nu står frem med nogle af de her anklager mod manden, efter han allerede er blevet dømt for ting, som ligger efter de episoder, hun nu anklager ham for.

Anklageren mener, det er svært at skelne imellem, om de nye anklager bliver blandet sammen med ting, han allerede er dømt for.

Hun forklarer flere gange, at der er episoder, hun ikke helt kan skelne fra hinanden. At hun ikke husker alle detaljer.

Der er også tvivl om, hvorvidt han vidste, at hun var gravid, da han sparkede hende. Ifølge kvinden og anklageskriftet var sparkene øverst på maven. Ifølge hospitalspapirerne var det i brystet. Men hun holder fast i, at det er nye anklager.

Der blev afspillet optagelser i retten, hvor den 34-årige truer med at slå hendes ufødte barn ihjel. Et barn hun i første omgang gerne ville have sammen med ham.

- Jeg stod i mit hjem og lavede mad. Jeg kan ikke huske, hvad han blev sur over, men han gik helt amok og sparkede mig, mens jeg stod op, siger hun.

I en besked siger han, at hun skal få en abort. Ellers vil han trykke hende så hårdt på maven, at hun mister barnet. Hun ender med at få en abort, fortæller hun i retten.

Knytnæveslag
I februar 2020 tilkalder en nabo politiet, da der er ballade i hjemmet i Haslev.

Kvinden fortæller, at de tog ham med, men bare satte ham af ved Haslev Station.

Efter et par timer dukker han op igen. Hun fortæller, at hun selv lukker ham ind, fordi han tidligere har smadret vinduerne, hvis hun ikke åbnede. Og her kommer dét til at ske, som bliver endnu et punkt i anklageskriftet.

- Jeg kan huske, at han blev ved med at slå mig i ansigtet med knytnæver, siger hun.

- Der var blod overalt. Bagefter gik han rundt og vaskede alt blod væk og ville have mig til at vaske blodet af mig selv også. Jeg tror, han var bange for, at politiet skulle komme tilbage, og at der var beviser, siger hun.

Der bliver også vist et billede frem, hun selv har taget, hvor hun er smurt ind i blod i det meste af ansigtet, på halsen og på brystet.

- Jeg anmeldte det ikke dengang. Sådan er det at leve i et voldeligt forhold, siger hun grådkvalt.

Manden er i forvejen dømt for året før dette overfald at have brækket hendes næse med slag.

- Han har slået mig så mange gange, at jeg ikke kan huske alle detaljer, siger hun, da forsvareren igen mener, hun roder tingene sammen.

Efter en pause, hvor kvinden forlader retssalen, vender den tiltalte tilbage. Nu bliver telefonsvarerbeskederne afspillet.

Han kalder hende et svin. Han truer med at slå hende ihjel.

- Jeg flækker dig, du får din straf. Bare vent og se, lyder det.

- Bare vent og se, hvad jeg gør ved dig. Jeg smadrer dit hjem. Jeg smadrer dig.

Flere af beskederne vidner om, at hun har blokeret ham på Snapchat. Og at han er meget utilfreds med, at hun ikke tager telefonen.

- Tag din telefon, jeg gennembanker dig, jeg gør dig færdig denne gang, bare vent, jeg skærer din hud af, jeg dolker dig, jeg hakker dig 500 gange med en økse.

Straffen kommer
Anklageren mener, at manden skal straffes med 12 måneders fængsel. Og med den sædvanlige »rabat« for flere domme på samme tid skal have otte til 10 måneders ubetinget fængsel for de to voldsepisoder, truslerne - og anklageren plæderer desuden for en bøde for hærværket, hvor han smadrede en rude ved hendes hjem.

Forsvareren går efter frifindelse for flere af anklagerne og maksimum fire til seks måneders fængsel. Han mener blandt andet ikke, at det var ekstra farligt for kvinden, at hun blev sparket - hvis hun da overhovedet blev overfaldet med spark - da forsvareren ikke finder det bevist, at den anklagede mand rent faktisk har sparket hende. Han mener heller ikke, at den anklagede mand kunne vide, at hun på det tidspunkt måske var gravid.

Forsvareren siger også, at kvinden blev i et forhold i 1¼ år, hvor hun har følt sig truet. Og at der måske mangler alle de beskeder, hvor den anklagede kan have skrevet søde ting til hende også. Og at kvinden selv har bestemt, hvad politiet skulle se og på den måde måske tegnet et værre billede af ham.

Den anklagede får sidste ord og mener, at kvinden kun er ude på at hævne sig på ham.

- Hun gør det kun det hersom hævn, fordi hun tror, jeg havde en anden kæreste, lyder hans korte bemærknig om anklagerne.

Dommeren voterer nu. Og vender tilbage om en halv time med dommen.

Tillægsstraf
Ifølge dommen er der ført bevis for, at beskederne stammer fra anklagede, og at der var tale om trusler. At han har sparket hende, men ikke kan straffes ekstra hårdt, da han ikke på tidspunktet med sikkerhed kunne have vidst, at hun måske var gravid.

I det tredje punkt blev han kendt skyldig i fem knytnæveslag.

Han skal også betale en bøde for hærværk og sagens omkostninger.

Den dømte bad om betænkningstid og har derfor 14 dage til enten at acceptere dommen eller anke.

De seks måneders fængsel blev givet som tillægsstraf til de to tidligere sager, han er dømt for vold mod kvinden.

Han har tidligere modtaget henholdsvis halvandet års fængsel og ni måneders fængsel for lignende overgreb på hende. Dermed er den samlede straf nu oppe på to år og ni måneders fængsel.

arrow Stalker: I ved, sprutten ryger ind, forstanden ud
23. februar 2021 kl. 09:45 Opdateret: kl. 10:50
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk