22. oktober 2021
Borgerlistens Marianne Ørgaard er ikke imponeret over beslutningen om at lukke klubberne i Rønnede, Dalby og Karise. Hun så gerne, at der var fremlagt nogle flere tal, inden man afgjorde sagen.Foto: Morten Chas Overgaard
Borgerlistens Marianne Ørgaard er ikke imponeret over beslutningen om at lukke klubberne i Rønnede, Dalby og Karise. Hun så gerne, at der var fremlagt nogle flere tal, inden man afgjorde sagen.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre ungdomsklubber lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre ungdomsklubber lukket
Opdateret 17. oktober 2019 kl. 11:33
Faxe - 17. oktober 2019 kl. 10:27
Af Morten Chas Overgaard

Unge i Rønnede Dalby og Karise skal fremover til enten Haslev, Faxe eller Faxe Ladeplads, hvis de vil gå i ungdomsklub. På seneste byrådsmøde besluttede et flertal nemlig at lukke tre af kommunens seks ungdomsklubber, fordi der simpelthen ikke var nok, der brugte dem.

- Vi har i udvalget været enige om, at det er ærgerligt, hvis der ikke skulle være klubber i alle byer, men man har også haft en forståelse af, at mekanismerne for at de unge møder op, sker på baggrund af at kammeraterne også gør det . Derfor skal vi have gang i et opsøgende arbejde for at fortælle, at det med at gå i klub i Faxe Kommune, det er hamrende fedt, lød det fra formand for børn- og læringsudvalget, Mikkel Dam (LA) på seneste byrådsmøde.

Forslaget har været i høring, og Faxe Ungdomsskole, der driver klubberne anbefaler også, at man lukker klubberne i Rønnede, Dalby og Karise, fordi der ikke er nok tilslutning.

Ifølge Borgerlistens Marianne Ørgaard mangler der dog en væsentligt ting, hvis man skal tage beslutningen på et oplyst grundlag:

- Jeg har aldrig før set en sag på en byrådsdagsorden, hvor der ikke fremgår nogle tal overhovedet. Der foreligger ingen fremmødestatistikker, som der gjorde i det tidligere udvalg, og kigger man på tallene fra dengang, så havde det været tre andre klubber, der skulle lukkes. Derudover bliver vi nødt til at blive enige om, hvad er et acceptabelt fremmøde? Og sætter vi barren lige højt for alle klubberne, sagde hun.

Marianne Ørgaard pegede til byrådsmødet på, at de seks klubber ikke har den samme størrelse målgruppe, og hun savner generelt noget mere information om fremmødet de forskellige steder.

- Jeg har fundet nogle tal for deltagelse i procent af målgruppen, og jeg kan fortælle at af de klubber, man ønsker at bevare, der har Klub Faxe en deltagelse på 28 procent af målgruppen og Faxe Ladeplads, som vi ved er en succes, har et fremmøde på 80 procent. I Klub Haslev er fremmødet på 15 procent af målgruppen, mens Klub Dalby, som skal lukkes har et fremmøde på 47 procent af deres målgruppe. Rønnede har et fremmøde på 27 procent og Karise på 25 procent, men det skal jo tages på andel af målgruppen. Vi kan ikke bruge den samme overligger, når målgruppen ikke er den samme, sagde Marianne Ørgaard på byrådsmødet.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved torsdag den 17. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk