28. september 2020
Tina Norking er centerchef for sundhed og pleje i Faxe Kommune.Foto: Morten Overgaard
Tina Norking er centerchef for sundhed og pleje i Faxe Kommune.Foto: Morten Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tissebleer, brusebade og støtte på deltid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tissebleer, brusebade og støtte på deltid
Faxe - 15. januar 2020 kl. 06:32
Af Alexandra Mollerup

Langt størstedelen af jobopslagene inden for social- og sundhedssektoren i Faxe er på deltid. Det skyldes efterspørgsel og behov for antal hænder, siger centerchef.

De passer vores gamle og sørger for dem med et handicap - de er kernevelfærd på deltid.

73 procent af de opslåede stillinger inden for social- og sundhedssektoren i Faxe Kommune er deltidsstillinger, mens 20 procent er fuldtid.

Og det burde kunne gøres bedre, mener Pia Paaske, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Sydsjælland.

- Det er kommunerne, der skal oppe sig. De sidder og råber på flere medarbejdere, men når de så har nogle, der gerne vil op i tid, så synes de, det bliver for dyrt, siger hun.

Slår landsgennemsnit

Det er en oversigt lavet af FOA, der viser, at deltidsstillingerne herskede på landsplan inden for social- og sundhedssektoren i 2019.

Gennemsnittet lå på 66 procent opslåede deltidsstillinger, hvilket viser, at Faxe Kommune lå en del over med sine 73 procent deltidsstillinger.

- Vi slår stillinger op efter behov og belastningstidspunkt. Vi har jo mest behov for flere hænder om morgenen, end vi har senere på dagen. Men nu er det ikke sådan, at vi siger nej til fuldtidsstillinger. Men det er meget almindeligt inden for det her område, at rigtig mange heller ikke ønsker mere end deltid, siger Tina Norking, centerchef for sundhed og pleje.

Men i følge sektorformand Pia Paaske oplever FOA Sydsjælland, at mange medarbejdere ikke har valget om at få flere timer end deltid.

- Der er ikke særligt mange, der bliver spurgt, hvad de helst vil. Som kommune kunne man søge en fuldtidsmedarbejder, og så sætte vedkommende ned i tid, hvis det var et ønske - og især nu, hvor mange kommuner alligevel mangler folk, siger hun.

Fakta
  • I Faxe Kommune blev der slået 73 procent deltidsstillinger op i 2019, 20 procent var på fuldtid og 6 procent havde ikke angivet arbejdstiden.
  • I Stevns Kommune blev der slået 61 procent deltidsstillinger op i 2019, 26 procent var på fuldtid og 13 procent havde ikke angivet arbejdstiden.
  • I Næstved Kommune blev der slået 65 procent deltidsstillinger op i 2019, 22 procent var på fuldtid og 13 procent havde ikke angivet arbejdstiden.
  • I Ringsted Kommune blev der slået 89 procent deltidsstillinger op i 2019, 1 procent var på fuldtid og 10 procent havde ikke angivet arbejdstid.
  • Landsgennemsnittet lå på 66 procent deltidsstillinger.


Bag antal af stilingsopslag for hver kommune, er der opslåede stillinger for kommuner, regioner og private virksomheder.


Kilde: FOA
Forkortet artikel

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved onsdag den 15. januar 2020.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk