25. september 2021
Udsigtstårnet i Camp Adventure nær Haslev. Det har været undervejs siden maj 2018, og åbner officielt søndag. (Arkivfoto)
Udsigtstårnet i Camp Adventure nær Haslev. Det har været undervejs siden maj 2018, og åbner officielt søndag. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Timeglasform på nyt udsigtstårn er en gestus til skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Timeglasform på nyt udsigtstårn er en gestus til skoven

Lørdag indvies et nyt udsigtstårn ved Haslev på Sydøstsjælland, og søndag åbner det for offentligheden.

Opdateret 30. marts 2019 kl. 13:34
Faxe - 30. marts 2019 kl. 12:20
Af Ritzau

Et nyt udsigtstårn i skoven ved Gisselfeld Kloster nær Haslev består af lange stålrør, der er konstrueret, så det giver tårnet en helt særlig og ikke ubetydelig timeglasform.

Det fortæller Tue Foged, der er hovedarkitekten bag projektet og partner i arkitektfirmaet Effekt, om tårnet, der har været undervejs siden maj 2018.

arrow Læs også: Anerkendt amerikansk magasin: Tag op i Skovtårnet

- Den står i en lysning i skoven og bøjer sig for træerne, hvilket er en gestus, som er meget smuk, synes vi. Der hvor den bliver smal i taljen, er lige præcis der, hvor trækronerne er.

- Vi skal jo bygge et sted ude midt i skoven, hvor man normalt ikke må bygge. Så vi skal passe på de træer og den natur, der allerede er der, siger han.

Tårnet er en del af naturparken Camp Adventure.

Fra bunden af skoven og op til toppen af udsigtstårnet er der 45 meter. For at komme derop skal man gå op ad en 800 meter lang rampe. Her er der på en dag med klart vejr udsigt til Øresundsbroen.

Formålet med den nye udsigtspost, der er Sjællands højeste, er at give folk en ny oplevelse.

- Tankerne er at få så mange mennesker som muligt ud at opleve skoven på en helt ny måde.

- Vi har designet en form for vertikal skovsti, som tager de besøgende fra skovbunden op gennem trækronerne og helt op, hvor man får sus i maven og vind i håret, siger Tue Foged.

Arkitekten fortæller, at man har forsøgt at bygge tårnet med kun to materialer og med fokus på bæredygtighed. Egetræet, der er blevet brugt til rampen, kommer fra lokalmiljøet og er ubehandlet. Det betyder, at det kan komposteres i naturen.

- Og så har vi brugt en form for stål, hvori vi har blandet en række mineraler, så det kan stå uden at blive malet. Derfor skal det heller ikke vedligeholdes med dyr maling de næste mange år, siger Tue Foged.

Lørdag indvies tårnet, der er en del af naturparken Camp Adventure. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager. Fra søndag er der adgang for offentligheden.

arrow Campisterne elsker Faxe-området
06. august 2019 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:30
arrow 18 fede oplevelser i weekenden
05. juli 2019 kl. 04:56 Opdateret: kl. 11:20
arrow Skovtårnet fik sit navn
30. marts 2019 kl. 21:57 Opdateret: kl. 22:01
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk