20. november 2017
I december 2016 blev der taget første spadestik til en helt ny bydel i Karise. Men allerede inden beboerne er flyttet ind i Permatopia har indbyggertallet i Faxe Kommune sat ny rekord. Foto: Thomas Olsen
I december 2016 blev der taget første spadestik til en helt ny bydel i Karise. Men allerede inden beboerne er flyttet ind i Permatopia har indbyggertallet i Faxe Kommune sat ny rekord. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilflytning med ekspresfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilflytning med ekspresfart
Faxe - 16. august 2017 kl. 13:23
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

36.101.
Så mange mennesker boede der 1. juli 2017 i Faxe Kommune. Siden da er der givet kommet et par håndfulde mere til, for kigger man på grafen hos Danmarks Statistik, så går den ligeså fint opad. Ikke med enorme spring, ikke med en lodret streg, men stabilt opad.

Sådan har det været siden slutningen af 2014. Indbyggertallet i Faxe Kommune ramte sit hidtidige lavpunkt i april 2013 med 35.031 personer, og i cirka 1½ år stod det nærmest stille.

- Men nu rykker det altså. Og det er i alle ender af kommunen. Det er i Karise, det er i Faxe, det er i Haslev, siger borgmester Knud Erik Hansen (A).

Dermed har antallet af indbyggere i kommunen for længst sprængt rammerne i den befolkningsprognose, der blev lavet i 2015. Den spåede om en befolknings-tilvækst på 2,2 procent.

I stedet spår den nyeste befolknings-prognose om en befolkningstilvækst på 4,2 procent.

Kan man huske 10-12 år tilbage, så kan det være ganske bittersøde minder om dengang huspriserne lokalt kom på himmelflugt. Den hastige optur på blandt andet boligmarkedet endte med en ordentlig maveplasker, der tørlagde økonomien i en årrække.

- Jeg mener, de relativt nye regler om at man som køber skal stille med minimum 5 procent i udbetaling er en god bremse i forhold til de vilde udviklinger, vi så dengang. Priserne kan selvfølgelig stadig stige, men der er jo også en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, siger ejendomsmægler Maria Davidsen fra DanBolig Haslev.

Hun leder med lys og lygte efter huse at sælge, og hun er også tæt på at kunne melde alt udsolgt på byggegrunde.

- Der er ikke meget tilbage; og de projekter, der er til salg nu, de ser også ud til at gå meget hurtigt, siger Maria Davidsen.

- Set fra politisk hold, så er det jo meget, meget opmuntrende med de toner. Men det betyder også, at vi inden for relativt kort tid må i gang med at se på nye områder til byudvikling i hvert fald i Haslev, siger borgmester Knud Erik Hansen.

- I Faxe er der endnu områder, der er lokalplanlagt til byggegrunde, som ikke er iværksat, men i Haslev er der snart udsolgt, og jeg tror virkelig at det kommer til at gå ekstremt hurtigt, når først vi har den hurtige tog-forbindelse til både Roskilde og København, tilføjer han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge onsdag 16. august og i Sjællandske Næstved torsdag 17. august.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk