19. november 2017
Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tårnet flyttes til Seminariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tårnet flyttes til Seminariet
Faxe - 07. september 2017 kl. 13:08
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1993 har Karen Bennicke og Peder Rasmussens »gadetårn« været et vartegn for Jernbanegade.

Med sine blå kakler og røde mursten har tårnet givet karakter til de lange, lige gade - og undervejs sørget for at de hurtigste bilister har været nødt til at sænke farten for at komme omkring uden buler.

Fredag er det slut. For entreprenørerne fra Skælskør Anlægsgartnere er godt i gang med de forberedende arbejder til at sende gadetårnet på en rejse.

- Vi havde håbet, at det var lettere at skille tårnet ad, men det er ikke bare limet sammen, det er støbt sammen, forklarer entrepriseleder Kim Bøge fra Skælskør Anlægsgartnere.

- Så fredag morgen kommer vi med en kran, og så håber vi, at vi kan få flyttet tårnet i så store stykker som overhovedet muligt, tilføjer han.

Den officielle plan er, at tårnet pakkes i kasser og opbevares »med henblik på senere at kunne blive rejst et andet sted i Haslev«, som formand for erhvervs- og kulturudvalget, Dorte Nybjerg (V) har udtalt.

Men helt konkret betyder det, at tårnet flyttes til Seminariet. I første omgang til sportshallen, der har indkørsel fra Vesterled.

- Jeg drømmer jo om at gadetårnet kan komme op i Seminariets park og på den måde indlede en decideret skulpturpark. Der er faktisk en del kunst på Seminariet i forvejen, og en park, hvor skulpturerne også får en forklarende tekst med, det syn's jeg ville være skønt, siger Dorte Nybjerg.

- Men det er altså endnu kun på min ønskeliste. Lige nu er fokus på at få Jernbanegade renoveret, så må vi tage gadetårnets fremtid senere, tilføjer Dorte Nybjerg.

Artiklen her bringes også i Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted fredag 8. september og i Sjællandske Næstved samme dag.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk