21. maj 2019
Der er stor interesse for sommerhuse i Faxe Kommune, og det er især københavnere, der vil have et tilflugtssted væk fra byen. Foto: Danske Bolig
Der er stor interesse for sommerhuse i Faxe Kommune, og det er især københavnere, der vil have et tilflugtssted væk fra byen. Foto: Danske Bolig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for sommerhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for sommerhuse
Faxe - 21. juli 2018 kl. 16:52
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Der var så dejligt ude på landet«, skrev H.C. Andersen i Den Grimme Ælling, og det ser ud som om, at københavnerne for alvor har taget det udsagn til sig.

Ifølge en undersøgelse, som Home Køberbarometer har fået lavet af analyseinstituttet YouGov, siger fire procent af de adspurgte danskere nemlig, at de overvejer at købe et sommerhus inden for de næste seks måneder. På samme tidspunkt sidste år svarede 2 procent, at de overvejede et sommerhuskøb, og der er dermed tale om en fordobling af interessen for sommerhuse.

- Selv om 4 % måske ikke lyder af meget, så er det relativt mange, der har planer om sommerhuskøb set i forhold til, at der kun er ca. 220.000 sommerhuse i Danmark, mens der er næsten 1,2 mio. parcel- og rækkehuse, samtidig med at et sommerhus er et udpræget luksusgode, mens et hus eller en lejlighed er et basalt behov, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Hos Danske Bolig i Faxe kan man tydeligt mærke den store interesse for sommerhusene, og der er især én befolkningsgruppe, der går igen.

- Inden for de seneste to-tre år har vi mærket en stor stigning i søgninger på sommerhuse, og dem, der kommer til fremvisningerne er typisk københavnere. Faktisk er det især folk fra Frederiksberg, der begynder at se sig om efter et sommerhus i øjeblikket, fortæller indehaver og ejendomsmægler i Danske Bolig, Nanna Søndergaard.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge torsdag den 19. juli og i Sjællandske Næstved fredag den 20. juli.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk