26. maj 2020
10. klassen »Erhverv« havde mandag formiddag deres første lektioner i lokalet i Haslev, der er møbleret med god afstand. Foto: Tim Skeel Zwisler
10. klassen »Erhverv« havde mandag formiddag deres første lektioner i lokalet i Haslev, der er møbleret med god afstand. Foto: Tim Skeel Zwisler
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor glæde over skoleåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor glæde over skoleåbning
Faxe - 19. maj 2020 kl. 06:32
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gensynsglæden var stor hos skolernes ældste elever, der endelig i går måtte møde i skolen igen.

Efter mere end to måneders fravær kunne de ældste skoleelever fra 6. til 10. klasse igen møde deres klassekammerater og lærere til undervisningen på skolen.

- De har virkelig savnet hinanden. Gensynsglæden er meget tydelig, og eleverne har virkelig meget at tale om i pauserne. De har slet ikke lyst til at gå hjem igen, sagde Østskolens leder Tim Skeel Zwisler, da han mandag formiddag havde overværet 10. klassernes første lektioner efter corona-nedlukningen.

- Skoledagen er kun halvt så lang, fordi vi skal bruge mere plads, og fordi der også ligger en udfordring i at få personaledelen til at gå op, fortæller han.

- Der er kommet mange informationer og kontrainformationer fra sundhedsmyndighederne, der nu har nedsat afstandskravet fra to til én meter imellem eleverne, men vi har indrettet os efter de to meter, og alle de andre retningslinjer for at forebygge coronasmitten, siger Tim Skeel Zwisler

Det drejer sig blandt andet om instruktion i håndvask og hygiejne, at pauserne så vidt muligt skal holdes udendørs, og at stole og borde ikke må flyttes rundt, så afstanden opretholdes. Boldbat og bolde skal afsprittes og bordtennisbordene må slet ikke bruges.

- Vi har haft nogle sygemeldinger fra lærerne, men iblandt dem, der er testet, har ingen haft coronavirus, heller ikke eleverne, siger Tim Skeel Zwisler.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk