24. april 2019
24-årige Martin Steen Andersen fra Øst-Sjællands Flyveklub var den eneste pilot, der vendte hjem til Arnborg, og det sikrede ham sejren ved junior DM i svæveflyvning 2018.
24-årige Martin Steen Andersen fra Øst-Sjællands Flyveklub var den eneste pilot, der vendte hjem til Arnborg, og det sikrede ham sejren ved junior DM i svæveflyvning 2018.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor DM-sejr i svæveflyvning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor DM-sejr i svæveflyvning
Faxe - 09. august 2018 kl. 15:27
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

24-årige Martin Steen Andersen fra Øst-Sjællands Flyveklub har vundet junior DM i svæveflyvning 2018.

Konkurrencerne udgik fra Svæveflyvecenter Arnborg syd for Herning, hvor Martin Steen Andersen på den sidste flyvedag vendte hjem som eneste pilot i juniorfeltet, og dermed vandt han den samlede sejr med 280 point ned til den nærmeste konkurrent.

- Jeg førte med 135 point før den sidste konkurrencedag, der var meget udfordrende, fordi der lå et kæmpe regnvejr nord for Aalborg, som blokerede flyvningen. Jeg var startet sent ud og lå bag de 12 andre juniorpiloter, der var fløjet igennem regnen, men derved mistede de så meget højde, at de ikke kunne nå hjem til Arnborg, fortæller den nykårede danmarksmester, der netop har gennemført studiet i forsikringsmatematik.

Og hans sandsynlighedsberegning om, at vejret ville klare op, hvis han udskød starten og ventede i luften foran fronten, viste sig at holde stik:

- Jeg fik fat på noget godt flyvevejr, og nåede at flyve 200 kilometer, det dobbelte af mine konkurrenter, så jeg scorede 145 point. Det er meget, normalt kan du højst hente 100 point på en flyvedag, siger Martin Steen Andersen, der nu har sit sidste år som junior før han bliver seniorpilot som 25-årig.

- Jeg vandt i 2017 én flyvedag ved VM, men røg så ud af top 5 på grund af en elektrisk fejl i flyets gps-logger. DM-sejren er mit hidtil bedste resultat, og det er jeg meget glad for, siger Martin Steen Andersen fra Øst-Sjællands Flyveklub, der har været så langt væk som Sydafrika og Provence for at træne og udvikle sig.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk