25. november 2020
Arbejdet skrider frem med den gamle Bedford, der her er strippet ned til det bare, grundmalede karosseri.
gallery icon

Se billedserie

Arbejdet skrider frem med den gamle Bedford, der her er strippet ned til det bare, grundmalede karosseri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støt veteranbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støt veteranbussen
Faxe - 26. oktober 2020 kl. 14:17
Af Nikolaj Rasch Skou

For 200 kroner kan du købe jubilæumsbogen om veteranbussen »Ud i det blå« og støtte bussens restaurering.

Den 6-cylindrede Bedford J3 årgang 1958 var et lastvognschassis fra England, der året efter ankom på Hans Thisgaards Karosserifabrik i Vejle, hvor det blev opbygget som bus til rutekørsel i Vejle-området.

I 1973 stod bussen til salg for 15.000 kroner hos en vognmand i Jersie, og det var lige sådan en Bråby Lilleskole nær Haslev skulle bruge. Skolen malede den gul med grønne skærme og rød grill og kofangere.

To år senere købte Haslev Menigheds Fritidshjem og Børnehave bussen og gav den sin postkasserøde farve, som siden har været en del af bybilledet i Haslev og omegn, hvor Bedford-bussen er blevet flittigt brugt af mange. Og den er nærmest blevet et ikon i Haslev.

Tilbage i 1988 fik bussen den helt store restaureringstur og blev næsten som ny igen. Bussens herlige liv i Haslev Menigheds Daginstitutioner sluttede i 2011, hvor bussens faste mekaniker, Alex Jørgensen, overtog den. Her har den stået i hans garage og blev brugt nu og da i privat regi.

I begyndelsen af 2018 overtog HMDI Troelstrupgård bussen, og så ringede Jan Ivar »Gonz« Jakobsen til Alex og spurgte, hvor bussen var, og om de skulle køre en tur?

Et foreningsarbejde
Herfra tog det fart. En støtteforening blev dannet i august 2018 og starten på dette vilde projekt begyndte for alvor 4.oktober 2018.

Der er håndlavet håndværk af især karetmager Uffe Bindzus og sønnen, pladesmed Kennet Bindzus, som næsten dagligt i to år har bygget på bussens karosseri.

Tapetserer Niels Jørgen Hansen har for længst ombetrukket samtlige sæder. Mekaniker Alex Jørgensen har lagt hus, køkken og værksted til, og han har sammen med lastvognsmekaniker Tonny Damgaard fået styr på benzinmotoren.

Formanden for støtteforeningen, Jan Ivar »Gonz« Jakobsen, og kasserer, Henrik Christensen, har samlet penge ind. Mange penge, for det skal der til.

Du kan læse meget mere om bussens spændende historie i fotobogen »Veteranbussen Ud i det blå«

- Den har 44 superflotte sider i flot hardcover tryk, og der er kun 100 eksemplarer, så skynd dig. Det er jo snart jul, siger Jan »Gonz«, der kan kontaktes på en sms til 60 13 51 04. Skriv »busbog150«, dit navn og by. Jubilæumsprisen er 200 kroner plus 50 kroner i forsendelse.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk