18. september 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sol, sommer og rosévin til Rivierafest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sol, sommer og rosévin til Rivierafest
Faxe - 01. august 2021 kl. 11:19
Af Morten Chas Overgaard

Lørdag var sidste dag i Riverafesten i Faxe Ladeplads, og overalt i Hovedgaden var der kræmmere, der solgte alt fra antikke lysestager til brugt legetøj og ølpølser.

Det ellers ustadige sommervejr bød med enkelte dryp på lækkert sommervejr, og det havde fået rigtig mange mennesker til at holde lørdag til Rivierafest.

På Gefionpladsen blev rytterne til årets Rivieracykelløb sendt af sted, og de første var tilbage efter omkring 40 minutter. Det var dog ikke farten, der var det allervigtigste, for ruten var smuk, og der var da også indlagt en ølpause ved Blåbæk Mølle.

- Det er en rigtig flot tur, og selvom vi giver den gas, så er der også tid til en drikkepause. Øl og sport hører sammen, og det er faktisk sådan, det er meningen, at man skal nyde øl, griner Tommy Jensen, der ligesom resten af rytterne også fik en kold øl efter knap 20 kilometers veloverstået løb.

Tommy Jensen er en del af MTB Sibirien, der kører tre gange om ugen, uanset årstiden, og selvom det er cyklingen, der samler gruppen, så er det venskabet og atmosfæren, der gør at folk bliver ved med at dukke op.

- Vi har det rigtig godt sammen, og vi hjælper hinanden med alt muligt. Vi er to medlemmer, der har en fortid på Faxe-bryggerierne, og vi er begge to begyndt at brygge øl, efter vi stoppede, så mange af turene slutter hjemme hos os, fortæller han.

Per Engstrup er delt alderspræsident, og for ham startede cyklingen også som en social aktivitet.

- Jeg flyttede herned fra København for nogle år siden, da min kone startede en bed n' breakfast ved Vemmetofte Kloster, og hvis man vil lære folk at kende, bliver man nødt til opsøge det. Jeg har fået nogle gode venner her, og så spiller jeg også badminton, så det er gået stærkt, siger han.

Ny festival
Årets Rivierafest bød også på en nyhed af den mere eksklusive slags. For selvom prisen var beskedne 300 kroner, så bød roséfestivalen på både på pølse, skinke og oste og på et stort udvalg af rosévin, der frit kunne smages af gæsterne.

Festivalen med rosé ad libitum er arrangeret af vinforhandleren Vin og Druen i samarbejde med SuperBrugsen, og det betyder, at al den vin man kunne smage, kan købes i Faxe Ladeplads, og det er også sæson for rosévin

- Danskerne elsker rosé, når det er varmt, men selvom vi drikker meget af det, så er det ikke lige så hypet som rød- eller hvidvin kan være, og derfor er prislejet heller ikke helt vildt, siger Claus Pedersen, der ejer Vin og Druen.

Han peger på, at det især er på sommerdage i solen eller de låne aftener på terrassen, at danskerne tyer til den skrøbelig-lyserøde vin, men man kan faktisk drikke det året rundt.

- Rosé kan drikkes på alle tider af året, og det passer rigtig godt til lette retter med kylling eller fisk, men Hellerup-ugen i Skagen har været med til at brande det som en rigtig sommervin, og jo mere omtale det får, jo mere trender det, siger Claus Pedersen.

Han har gået med tanken om at lave en roséfestival i nogle år, og missede man årets roséfestival, han man tage den helt med ro - Claus Pedersen har nemlig tænkt sig at gøre det til en tradition.

For selvom salget af rosé går strygende i sommerhalvåret, så vil vinimportøren gerne åbne danskernes øjne for nuancerne i den populære terrassevin.

- Folk køber det, de kender, men det her er en chance for at prøve nogle forskellige vine, så man kan se, hvilken stil man er til. De franske rosévine er typisk tørre og meget lyse i farven, mens de spanske er mere frugtige og røde, og de tyske er sødere i smagen, så rosévin er ikke bare rosévin, siger han.

Vin og Druens roséfestival vender tilbage til Rivierafesten i 2022.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk