29. juli 2021
Bestyrelsen i den nystiftede partiforening »Socialdemokratiet i Haslev & Omegn« er fra venstre Margit Kolls Lorentzen, Erling Hugger Jakobsen, Helle Christiansen Schmidt, Karen Palmelund, Peter Vilson, Jeannie Thorving Hansen og Anne-Beth Mukiibi. Tina Grenaa-Clemensen er sekretær, men er ikke med på billedet.
Bestyrelsen i den nystiftede partiforening »Socialdemokratiet i Haslev & Omegn« er fra venstre Margit Kolls Lorentzen, Erling Hugger Jakobsen, Helle Christiansen Schmidt, Karen Palmelund, Peter Vilson, Jeannie Thorving Hansen og Anne-Beth Mukiibi. Tina Grenaa-Clemensen er sekretær, men er ikke med på billedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrater stifter endnu en partiforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Socialdemokrater stifter endnu en partiforening
Faxe - 22. juli 2021 kl. 10:21
Af Cecilie Hänsch

50 socialdemokrater har stiftet en ny, lokal partiforening. Nu er der tre lokalforeninger og én fællesledelse for partiet i Faxe Kommune.

Socialdemokratiet i Haslev & Omegn.

Det er navnet på den nye partiforening, der blev stiftet tirsdag den 20. juli.

22 medlemmer af Socialdemokratiet var til stede ved den stiftende generalforsamling, men 50 medlemmer har allerede meldt sig ind.

- Det har været undervejs i en måneds tid, fortæller Erling Hugger Jakobsen.

Han er formand for den nystiftede partiforening, og har selv mange års erfaring som byrådsmedlem og amtsrådsmedlem.

- Der har været nogle ting i tidens løb, vi har været uenige i, blandt andet opstillingen af kandidater, så nu mente vi, det var på tide at stifte en partiforening for Haslev. I forvejen er der jo en partiforening for Faxe og for Rønnede, siger Erling Hugger Jakobsen.

Efter kommunesammenlægningen var der ellers kun én partiforening, den hedder »Socialdemokraterne i Faxe Partiforening«, og så fællesledelsen. I 2014 blev Socialdemokrater i Rønnede, Dalby og Omegn stiftet - og nu har kommunens tredje socialdemokratiske partiforening altså set dagens lys.

- Vi har orienteret partikontoret om, at vi opretter foreningen. Det kan vi gøre, når vi er 25 medlemmer eller flere, der ønsker det, siger Erling Hugger Jakobsen.

- I forhold til vedtægerne skal vi bare være sikre på, at vores navn ikke kolliderer med andre partiforeningers, tilføjer han.

Og det sker næppe med navnet »Socialdemokratiet i Haslev & Omegn«.

Debatterer politik

I den otte personer store bestyrelse i den nystiftede forening finder man - foruden formand Erling Hugger Jakobsen - næstformand Helle Christiansen Schmidt, kasserer Jeannie Thorving Hansen, sekretær Tina Grenaa-Clemensen, medlem Peter Vilson, suppleant Karen Palmelund, suppleant Anne-Beth Mukiibi og bilagskontrollant Margit Kolls Lorentzen.

- Vi synes, der har været så meget uro. Der er ikke sket så meget fornuftigt, og så har vi ønsket os en forening i den gamle Haslev Kommune, siger Erling Hugger Jakobsen.

- Nu glæder vi os til et godt og konstruktivt samarbejde med de andre lokale partiforeninger, og så glæder vi os til at debattere socialdemokratisk politik, siger Erling Hugger Jakobsen.

En overraskelse
På Langeland holder formanden for »Fællesledelsen for socialdemokratiske foreninger i Faxe Kommune«, Erling Johansen ferie.

Og han har godt hørt rygterne om, at der blev arbejdet i krogene på at stifte en tredje socialdemokratisk partiforening.

- Og det kan jeg så forstå nu, er lykkedes, konstaterer Erling Johansen.

- Det er jo ikke noget, de skal spørge nogen om lov til, så jeg kan kun sige, at jeg håber, det skaber grobund for endnu mere aktiv deltagelse af vores medlemmer, siger Erling Johansen.

Den eneste umiddelbare konsekvens, han kan komme i tanke om er, at Erling Hugger Jakobsen med sin nye status som formand for en lokal partiforening har skaffet sig selv en plads i fællesledelsen.

- Her sidder jeg som formand, og så er formændene for de lokale partiforeninger fødte medlemmer, og dertil kommer så fire øvrige medlemmer af fællesledelsen, forklarer Erling Johansen.

Fællesledelsen for socialdemokratiske foreninger i Faxe Kommune består altså fremover af formand Erling Johansen, næstformand Lissie Andréa (formand for Faxe-partiforeningen), Marian Bratløv Christensen (formand for Rønnede-partiforeningen) og Erling Hugger Jakobsen (formand for Haslev-partiforeningen).

Dertil kommer Tommas Jørgensen, Ida Lynggaard, Dennis Boye Petersen og Jørgen Richardt Nielsen.

- Hvis vi håndterer det rigtigt, så kan det blive en styrke i valgkampen; at folk får større lyst og energi til at gå ud og markere partiet i valgkampen, siger Erling Johansen.

- Nu skal vi bare - som jeg også kan høre at Erling Hugger Jakobsen har sagt - få det til at fungere ved at arbejde sammen bedst muligt, siger Erling Johansen.

Dobbelt-medlemskab

Sidder man nu og overvejer sit medlemskab af de forskellige partiforeninger, så giver Erling Hugger Jakobsen her en indføring:

- Du kan kun være primært medlem ét sted; det er altså her, du for eksempel har stemmeret til generalforsamlingen. Men du kan sagtens være sekundært medlem i de andre foreninger; så kan du bare ikke stemme dér, forklarer han.

Ad den vej har de lokale partiforeninger også medlemmer, der ikke bor i området for tiden, men som ønsker at bevare den lokale tilknytning.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk