19. maj 2019
Eleverne i Nordskovskolen 5.a. spillede onsdag aften teaterforestillingen »Dig og mig« om deres egne liv. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne i Nordskovskolen 5.a. spillede onsdag aften teaterforestillingen »Dig og mig« om deres egne liv. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleteater om dig og mig og det store fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleteater om dig og mig og det store fællesskab
Faxe - 07. december 2018 kl. 10:30
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det gider jeg altså ikke, er en kommentar som dansklærer Ellen Gaal nu og da må lægge øre til i forbindelse med undervisningen.

Men sådan har det slet ikke været i det teaterprojekt, der er blevet til forestillingen »Dig og mig«, som blev spillet i teatersalen på MSG Haslev onsdag aften foran elevernes familier.

»Dig og mig« tager nemlig udgangspunkt i elevernes hverdag og fritidsinteresser, som de selv oplever og genfortæller det.

- Min tekst handler om mig og min fodbold. Det er noget, jeg selv har skrevet. Det er en anden måde at lære helt andre ting end matematik og dansk. Min fortælling handler om, hvad fodbold betyder for mig, siger Victor Musse, der fire gang om ugen spiller på grønsværen hos Brøndby IF.

- Det handler om fantasi og samarbejde og det at turde at blive kastet ud i noget, hvor der ikke er noget facit, modsat hverdagen, hvor alt er timet og tilrettelagt, siger Ellen Gaal, imens Nikolaj Dinesen sætter lys og bagtæppe i den mørke teatersal, hvor Maria Holst Andersen Instruerer børnene.

De er begge fra det nu 10 år gamle Teater-Vi-Tør på MSG Haslev, der har skabt konceptet omkring samarbejdet med folkeskolerne, der snart vil blive tilbudt også uden for Faxe Kommune.

Så indtages gulvet af tre hestepiger, der liggende fortæller historier om, hvordan det er at elske og miste sin hest. De tre musikere har også noget vedkommende på hjertet:

- Vi har skrevet en historie hver, der handler om vores forhold til vores musikinstrumenter. Når jeg spiller på min guitar, giver det en dejlig klang. Det handler om at stå med instrumentet i hånden og være på en scene, siger Johannes Kildetoft Schultz og vrider en af sine strenge, så lyden vibrer.

- Du hænger mig om halsen med dit ternede slips. Jeg hiver i din g-streng, så det hviner, siger Hjalte Bruun Lindvold med sin el-bas om halsen.

- Det er så fantastisk, det her projekt i folkeskolerne, der handler om at samarbejde og at turde overskride nogle grænser, for alt er så struktureret og tilrettelagt i dag i vores børns liv. De har godt af at prøve at blive kastet ud i at skulle bruge deres fantasi og arbejde med den, siger Ellen Gaal.

- Vi lever i et detailstyring samfund, og det slår innovationen ihjel. Eleverne er vant til, at deres dag er fuldstændig struktureret, så de ikke selv skal tage stilling og foretage nogle valg. Det skal de her, og det lykkes for dem. De viser en stor forståelse og respekt for hinanden. Det er socialisering og dannelse, siger Torben Ibsgaard, der er kunstnerisk leder for Teater-Vi-Tør.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk