26. februar 2021
Der er for lidt bevægelse i skolebørnenes generelle hverdag, som kan føre til overvægt. Det bliver blandt andet afhjulpet ved den årlige skole-triatlon.

Arkivfoto: Morten Overgaard
Der er for lidt bevægelse i skolebørnenes generelle hverdag, som kan føre til overvægt. Det bliver blandt andet afhjulpet ved den årlige skole-triatlon. Arkivfoto: Morten Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere og flere skolebørn bliver overvægtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere skolebørn bliver overvægtige
Opdateret 29. oktober 2019 kl. 11:06
Faxe - 29. oktober 2019 kl. 06:15
Af Alexandra Mollerup

Godt en fjerdedel blandt skolebørnene i Faxe Kommune er i følge seneste måling overvægtige. Det viser nye tal fra kommunen, som ellers havde et mål om at nedbringe andelen til 14 procent.

For selv om kommunen siden 2016 har haft et mål om at nedbringe andelen af overvægtige skolebørn, er den kun steget. I 2016 var 19,1 procent af skolebørnene overvægtige og ved seneste måling i 2018/2019, er andelen kommet op på 25,6 procent.

- Faxe Kommune har en forholdsvis dårlig sundhedsprofil, og derfor skal vi se på, hvad vi kan gøre for at gøre den bedre. Vi har siden foråret haft en række temadrøftelser, og nu er vi nået til at se på, hvorfor overvægten er stigende, siger Dorthe Egede Borg (V), formand i Senior- og Sundhedsudvalget.

Sund kost og motion

Kommunen har haft et skærpet fokus på borgernes sundhed siden 2016, hvor de udgav »Sundhedspolitiske Strategi 2016-2019«. Den blev netop lavet, fordi befolkningen både på landsplan og internt i Faxe Kommune blev mere usunde og mere overvægtige.

Fra kommunens egen sundhedsprofil, som blev lavet af Region Sjælland i 2010 og 2013, vidste de, at voksne havde fået en dårlig vane med at spise flere fede og søde madvarer, hvilket smittede af på børnene. Sundhedsplejen fra skolerne kunne berette om flere overvægtige børn, samtidig med at tandplejen kunne tælle flere syreskader på børnenes tænder. Kommunens strategi havde derfor en del mål, hvoraf et af dem lød, »andelen af overvægtige skolebørn skal falde fra 17 procent til 14 procent«. Men det må de nu konkludere som ufuldent, da 25,6 procent af skolebørnene i dag er overvægtige.

- Jeg er fuldstændig enig i bekymringen, og vi skal gøre noget, og det skal blive meget bedre. Vi skal have lavet en analyse af, hvad årsagen til den her overvægt i kommunen er, siger Dorthe Egede Borg.

I aften klokken 19:00 skal emnet drøftes i Senior- og Sundhedsudvalget, hvor de blandt andet skal evaluere på de tiltag, som kommunen indførte med den Sundhedspolitiske Strategi 2016-2019.

Læs den fulde artikel?

Netartiklen her er en forkortet version af en print-artikel, der bringes i Sjællandske Næstved tirsdag den 29. oktober 2019, der blandt andet kan købes i kiosker og supermarkeder. Du kan også købe adgang til at læse hele artiklen på nettet - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis. Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk