16. december 2017
Politi i område ved Vejlø by i nærheden af Næstved, hvor en mand lørdag affyrede skud og derefter flygtet ved at true sig til flere biler i både Næstved og Haslev. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
gallery icon

Se billedserie

Politi i område ved Vejlø by i nærheden af Næstved, hvor en mand lørdag affyrede skud og derefter flygtet ved at true sig til flere biler i både Næstved og Haslev. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Serie-røveren anholdt på Amager: Skød mand og truede sig til syv biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Serie-røveren anholdt på Amager: Skød mand og truede sig til syv biler
Opdateret 17. september 2017 kl. 07:34
Faxe - 17. september 2017 kl. 00:27
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mand, der mistænkes for at stå bag flere væbnede røverier i Haslev- og Næstved-området lørdag, er lørdag aften blevet anholdt af Københavns Politi.

arrow Læs også: Politiet: Det var et stort puslespil

Det bekræftes af Københavns Politi.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi skriver således i en presse-meddelelse klokken 22.48:

»Gerningsmand tilen serie voldsomme hændelser - herunder skudepisode - anholdt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden klokken 10.19 lørdag formiddag eftersøgt en mand, der af flere omgange i tidsrummet fra 10.19 til 12.31 har affyret skud og truet med våben, begået hjemmerøveri samt stjålet flere forskellige biler. Manden blev anholdt på Amager klokken 20.52 lørdag aften.

- Det er en meget alvorlig sag, og det er med stor tilfredshed, at manden nu er pågrebet. Han har flere gange i løbet af dagen truet borgere, og det kunne være endt endnu værre, end det gjorde. Manden blev standset og anholdt uden problemer, og der har hele dagen været et stort antal betjente i gang, og takket været et veludført politiarbejde, har det til aften ført til anholdelsen af manden, siger politiinspektør Kim Kliver.

Det hele begyndte lørdag formiddag klokken 10.19, hvor politiet fik en anmeldelse om uro på Svenstrupvej i Vejlø, der ligger tæt på Næstved. Uroen viste sig at være en mand, der skød og ramte en anden mand i benet, ligesom der tillige blev skudt mod et hus på Vejløvej. En patrulje på Svenstrupvej blev truet med våben af gerningsmanden og skød derefter mod personen. Han løb fra stedet og truede senere en bilist til at stige ud af bilen og overlade den til gerningsmanden, som derefter kørte væk.

Klokken 11.10 truede manden sig til en anden bil - denne gang på Sneserevej knap 10 kilometer sydøst for Næstved. Han brød ind i et hus ved at knuse en rude og tvinge beboerne til at udlevere en nøgle til deres bil. Inden han nåede at køre fra stedet ville to andre biler spærre for manden, men først steg han ud og slog en økse ned i motorhjelmen på den ene, og da personerne i den anden bil flygtede, fordi manden sigtede mod dem med et skydevåben, stjal manden i stedet deres bil og kørte væk.

Knap 20 minutter senere - klokken 11.29 - var manden nået til Faxe, hvor han forsøgte at stjæle endnu en bil ved at true med et baseballbat, men han fik ikke bilnøglerne og forsvandt fra stedet. Klokken 11.58 dukkede manden op på en anden adresse i Faxe, hvor han i en bolig truede med en pistol og fik udleveret endnu et sæt bilnøgler. På vej væk fra adressen truede han med pistolen mod en kvinde.

I samme minuttal - 11.58 - får politiet endnu en anmeldelse. Denne gang er det i Haslev, manden har truet en bilist på livet og knust en rude med pistolen. Han truer med at skyde bilisten og får udleveret nøglerne til endnu en bil.

Klokken 12.19 stjæler manden endnu en bil. Denne gang er det på Ty Hastrupvej en smule nordøst for Haslev, hvor han truer med koben og baseballbat og får nøglerne til endnu en bil. Han ødelægger samtidig ejerens telefon.

12 minutter senere - klokken 12.31 - er gerningsmanden lidt længere nordpå - på Ulstrup Bygade - hvor han stjæler bil nummer syv. Det er dén Kia Rio, som politiet efterfølgende efterlyste med registreringsnummer.

- Siden 12.31 har vi ikke modtaget flere anmeldelser om trusler, overfald, indbrud eller biltyverier, og i stedet har vi brugt tiden på at lede efter manden både via de tips, vi har fået, og ved godt gammeldags efterforskningsarbejde, og det førte altså til, at Københavns Politi kunne pågribe manden klokken 20.52 på Amager, forklarer politiinspektør Kim Kliver, der fortsætter:

- Mandens motiver er endnu ukendte, men nu skal han afhøres grundigt, og så vil det forhåbentlig vise sig, hvad der har været årsagen til disse voldsomme hændelser.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen indtil videre.«

Tidligere artikel om sagen:
Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi leder stadig efter en serie-røver, der lørdag begik røveri mindst tre gange.

Han sættes også i forbindelse med en skudepisode i landsbyen Vejlø ved Næstved lørdag formiddag.

Lørdag først på aftenen er meldingen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi at man stadig leder efter gerningsmanden, og at der ikke kommer nye informationer fra politiet før manden er fanget.

Angiveligt har en maskeret mand i mindst to tilfælde lørdag først på eftermiddagen truet sig til penge og bilnøgler.

Han er så kørt videre til næste adresse, hvor han har truet sig til penge og bilnøgler - og har sat den bil, han kom til adressen i.

Indtil videre er beboerne på mindst to adresser i Faxe Kommune blevet berøvet; en adresse på Egedevej, én på Ulstrup Bygade.

På Egedevej stjal røveren en hvid Fiat 500, på Ulstrup Bygade stak han af i en blå Kia Rio.

Ifølge Ekstra Bladet skulle et tredje bilrøveri have fundet sted på Sneserevej i Tappernøje. Her skulle en gravid kvinde været blevet truet til at udlevere nøgler til en sort VW Touran. Kvinden slap væk over et plankeværk men faldt og slog sig på maven. Hun er efterfølgende kørt til tjek på sygehuset, skriver Ekstra Bladet.

Politiet leder efter manden med biler og helikopter, og beder offentligheden om at give besked, hvis man ser den blå Kia Rio.

Manden har lørdag ved ti-tiden affyret skud mod en adresse i Appenæs i Næstved. Her truede sig efterfølgende til en privat personbil, som han stak af i. Siden har han i flere omgange forsøgt at true sig til nye flugtbiler i både Næstved- og Haslev-området. Det oplyser Sydsjælland og Lolland Falster Politi.

- Vi anser manden for farlig, så man må ikke selv kontakte ham, minder presse-medarbejder Anne-Dorte Hoppe Søe fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi om.

Politiet har siden i formiddags været massivt til stede i Vejlø-området, hvor det har foretaget sporsikring og generel efterforskning. Ifølge øjenvidner skulle politiet også have skudt tåregas ind i et hus, som beboes af en enlig yngre mand, skriver Ekstra Bladet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sendte klokken 14.48 denne besked:

»Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lige nu en sag med en ukendt gerningsmand, der har truet sig til flere flugtbiler i Næstved og Haslev området.

Politiet søger efter en blå Kia Rio med registreringsnummer GW44741.

Hvis man ser denne bil, så kontakt politiet på telefon 114. Grib endelig ikke selv ind.

Politiet er i fuld gang med efterforskningen af sagen, og har derfor ikke flere kommentarer nuværende tidspunkt.

Så snart vi har nyt at fortælle, sender vi pressemeddelelse ud«

Klokken 15.32 fulgte denne besked fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, hvor man kæder røveren sammen med en skud-episode i Vejlø lige uden for Næstved lørdag formiddag:

» I dag klokken 10.19 fik politiet en anmeldelse om noget uro på en adresse i Appenæs i Næstved, hvor en mand affyrede skud mod. Dele af Vejlø By er i denne sammenhæng afspærret, mens politiet foretager sporsikring og generel efterforskning.

Gerningsmanden truede sig herefter til en privat personbil, som han kørte væk i. Ikke længe efter forsøgte han ad flere omgange at true sig til nye flugtbiler i Næstved og Haslev området.«

arrow Skudt i anklerne: Mand sigtes for drabsforsøg
17. september 2017 kl. 13:09 Opdateret: kl. 14:16
arrow Mand er fængslet efter skyderi og vild flugt
17. september 2017 kl. 10:23 Opdateret: kl. 10:58
arrow Serie-røver stadig på fri fod
16. september 2017 kl. 19:16 Opdateret: kl. 19:16
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk