17. oktober 2021
Haslev Seminarium er sat til salg. De sidste studerende forlader uddannelses-institutionen til sommer.
gallery icon

Se billedserie

Haslev Seminarium er sat til salg. De sidste studerende forlader uddannelses-institutionen til sommer.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seminariet lukker et år tidligere end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seminariet lukker et år tidligere end ventet
Opdateret 13. december 2009 kl. 21:30
Faxe - 11. december 2009 kl. 12:06
Af Cecilie Hänsch
HASLEV: I kan være sikre på at I får lov til at gøre jeres uddannelse færdig her i Haslev.

Sådan var meldingen da de sidste studerende begyndte på Haslev Seminarium i februar 2009.

Og om det så er et tolknings-spørgsmål, der afgør, om det betyder på Haslev Seminarium eller i Haslev by, det er sådan set ligemeget for de studerende.

De føler sig snydt. For når de kommer tilbage til uddannelsen efter sommerferien, så er Haslev Seminarium lukket. Et år før forventet.

- Det handler om penge, forklarer rektor for University College Sjælland, Ulla Koch.

- Der er simpelthen færre studerende efter sommerferien end vi forventede, og vi kan spare penge ved ikke at skulle drive hele seminariet. Vi bliver ved med at varme lokalerne, og så ansætter vi en vagt til at passe det. Til gengæld kan vi spare en masse på rengøring og servicefunktioner, forklarer hun videre.

Hun forventer, at der efter ferien er maksimalt 150 pædagog-studerende tilknyttet seminariet - og cirka 10 lærerstuderende.

Væsentligt færre end de 1000 studerende, Haslev Seminarium efter planen skulle rumme efter fusionen med Hindholm Seminarium.

- Og på Haslev Gymnasium har vi lejet nogle lokaler, som de studerende kan bruge, og selvfølgelig får de også et bibliotek og grupperum, tilføjer Ulla Koch.

Men det stiller ikke de studerende tilfredse. Blandt dem Christina Strømstedt Andersen og Mie Ihlermann. De er blandt de sidste studerende på Haslev Seminarium. Og de føler sig snigløbet.

- Vi føler, vi får en dårligere uddannelse, fordi vi skal kostes rundt. Jeg ser principielt ikke noget galt i at undervisningen fortsætter på Haslev Gymnasium - hvis vi blot fik stillet ordentlige faciliteter til rådighed. Men det ser ikke sådan ud, siger Mie Ihlermann.

- Vi har f.eks. linjefag, og vi har brug for grupperum. Men på gymnasiet får vi stillet fire klasselokaler og to grupperum til rådighed. Hvad så når vi skal bruge gymnastiksalen i en uge - skal vi så tilbage i seminariets lokaler, spørger hun.
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk