21. september 2021
Lærke Kok viste rundt på Karise Efterskole, hvor hun havde lavet en billedfortælling om sin egen barndom. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Lærke Kok viste rundt på Karise Efterskole, hvor hun havde lavet en billedfortælling om sin egen barndom. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Anne Linnet i den lune sommernat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Anne Linnet i den lune sommernat
Faxe - 11. september 2021 kl. 09:06
Af Nikolaj Rasch Skou

Den første kulturnat i Karise var ikke velbesøgt, men dem der kom hyggede sig. Og Anne Linnet var skøn.

Aftenen bød blandt andet på sang i sognegården og rundvisninger i Moltkernes kapel, hvor omkring 80 personer benyttede den sjældne lejlighed til at se kapellet.
Allerede fra klokken 14 var der et stort kaffebord med gratis brød til 300, og det kunne godt have værre annonceret bedre, da der bare kom 50.

- Det er ærgerligt, måske skal det være en lørdag næste år, siger Karise Håndværker- og Borgerforenings formand, Pilon Foghmar, da avisen møder ham ved Karise Efterskole før koncerten med Anne Linnet.

- Vi er glade for at kunne støtte op om det her nye arrangement, og næste år, der vil vi gerne byde ind med mere, fx har vi flere bands, der kunne spille på scenen i løbet af dagen, siger skolens forstander, Troels Brandt.

Og der er bestemt noget at opleve på efterskolen, hvor eleven Lærke Kok var en af rundviserne, der viste rundt i det tidligere plejehjem, som nu er en superlækker efterskole med 85 elever, hvor der både er en stor bålhytte, masser af faglokaler og en rigtig biograf.

Kulturnattens tema, Bardommens gade, var på Karise Efterskole blev til en billedfortælling i designlokalet og en film lavet af eleverne, der spillede lærer og elever i gamle dage oppe under skolens tagbjælker.

Udenfor spillede lirekassemanden Leif Madsen fra Struer på sit gamle instrument, som han haft siden 1970.

- Dengang var vi mange flere, som rejste rundt og tjente til et måltid ved byfesterne. I dag er der kun omkring 20, som har sådan en i Danmark, siger han og skifter musikrullen ud med et nyt nummer, der sætter gang i alle de 24 piber, som spillekassen har.

Super Anne Linnet

Regnen standsede, og flere af partiernes lokale politikere, som vil vælges og genvælges, indfandt sig. De røde på hele trappen op til Kulturhuset Leopold, og snart var der mange hundrede mennesker, som ventede på, at Anne Linnet skulle komme med sit band.

Og da hun gik på senen var det helt i øjenhøjde med de mange unge mennesker, som stod foran scenen.

»Jeg er din barndoms gade« blev leveret allerede som andet nummer med vuggende, glade mennesker.

Og senere fik vi den store sjæler, »Det er ikke det, du siger«, som bare var skøn. Ligesom »Smuk og dejlig« og »Marquis de Sade«.

Du kan se en video fra koncerten her: https://sn.dk/tvsndk/?tagsid=2113&v=62877

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk