19. maj 2019
Fredag var flere af støtteforeningens medlemmer i arbejdstøjet for at gendanne veteranbussen til sin tidligere pragt.Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Fredag var flere af støtteforeningens medlemmer i arbejdstøjet for at gendanne veteranbussen til sin tidligere pragt.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 60 års historie skal tilbage på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 60 års historie skal tilbage på vejene
Faxe - 15. oktober 2018 kl. 18:01
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historie kommer i mange former, og for medlemmerne af »Støtteforeningen Veteranbussen - Ud i det blå« er historierne bundet op på en 60 år gammel Bedford J3.

Navnet dækker over en bus, der blev bygget i 1958, og som har kørt i Haslev og omegn siden 1973. Dengang blev den brugt til at transportere eleverne fra Bråby Lilleskole rundt, indtil den blev købt af Haslev Menighedsråds Daginstitutioner.

Alex Jørgensen har både kørt og repareret bussen siden 1973, og derfor er det også vigtigt for ham, at bussen bliver ved med at køre.

- Jeg har lavet den her bus i så mange år, og den skulle ikke bare havde lov til at blive skrottet, fortæller Alex Jørgensen.

I år købte Haslev Menigheds Daginstitutioner Troelstrupgård, der i mellemtiden er blevet selvejende, veteranbussen tilbage, og det er tiltrængt, for den trænger virkelig til en kærlig hånd.

- Den er ligesom en gammel bryggerhest. Den kan ikke tåle at stå tille i så lang tid ad gangen, siger Alex Jørgensen, der lægger garage til det store arbejde med at restaurere bussen.

For selvom veteranbussen er blevet repareret løbende, så har rusten samlet sig, og så er det godt at foreningen tæller både mekanikere og pladesmede.

Fredag gik foreningens medlemmer i gang med arbejdet, og efter en halv times arbejde var hele fronten på bussen skilt ad, og gnister fløj til højre og venstre.

Mange af delene kan reddes med en god portion slibearbejde, mens andre dele skal udskiftes, men det vigtigste er, at det rullende stykke lokalhistorie igen bliver til at opleve på vejene rundt omkring i kommunen, og hvem ved? - måske også uden for kommunens grænser.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i Sjællandske Næstved, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge lørdag 13. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster en 20'er for en dags-adgang.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk