24. januar 2019
Sådan vil Dronning Dagmar tage sig ud set fra havet, bemærk husene på Strandvejen i baggrunden. 		Illustration: Norrøn
gallery icon

Se billedserie

Sådan vil Dronning Dagmar tage sig ud set fra havet, bemærk husene på Strandvejen i baggrunden. Illustration: Norrøn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sandfodring, havn og hvide dronninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandfodring, havn og hvide dronninger
Opdateret 14. december 2017 kl. 12:23
Faxe - 14. december 2017 kl. 12:03
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kystdirektoratet har tilladt, at der kan ske sandfodring af den forsvundne strand med materiale fra uddybningen af Industrihavnen og dens indsejlingsrende.

Tilladelsen kan anvendes i 20 år, og den første sandfodring må indeholde 62.000 kubikmeter sand. Efterfølgende må kommunen sandfodre i mindre mængder for at vedligeholde sandmængden.

- Det er godt, at vi nu har to steder til at klappe sandet ned langs kysten. Oprensningen af havnen og indsejlingen fortages typisk efter stærk østenvind. Rent økonomisk er der ikke den store gevinst ved, at vi kan udlægge sandet ved siden af lystbådehavnen som ny strand, men hvad der er godt for området er også godt for Faxe Kalk og omvendt. Vi vil undersøge, om det kan lade sig gøre at pumpe sandet direkte til stranden, men ellers sejles det derover, siger Klaus Rønholt, der er direktør i Faxe Kalk A/S.

Samtidig forventes det, at Faxe Byråd i dag vedtager en ny kommuneplan og lokalplan, der gør det muligt - efter godkendelse i Kystdirektoratet og VVM-screening - at opføre en eller flere betonmoler, De Hvide Dronninger, som kan blive op til 5,5 meter høje, hvilket DN Faxe og flere borgere kritiserer kraftigt.

Formålet med den samlede plan er også at give mulighed for en udvidelse af Faxe Ladeplads lystbådehavn med op til 140 ekstra bådpladser og faciliteter, der naturligt hører til en fiskeri- og lystbådehavn.

Læs hele artiklen i dag i DAGBLADET og Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk