18. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Særdeles hård kritik af den kommunal hjemmepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Særdeles hård kritik af den kommunal hjemmepleje
Opdateret 30. juli 2021 kl. 08:59
Faxe - 30. juli 2021 kl. 07:13
Af Nikolaj Rasch Skou

Hjemmeplejen Vest, som er en del af det kommunale tilbud i Faxe Kommune, får hård kritik af tilsynet.

9. juli 2021 holdt senior- og sundhedsudvalget i Faxe Kommune et ekstraordinært udvalgsmøde om firmaet Powercares uanmeldte tilsyn i den kommunale enhed Hjemmeplejen Vest og »de strakshandlinger, dette har medført«.

Faxe Kommunes ledelse modtog tilsynsrapporten 5. juli efter Powercares tilsyn, der var lavet nogle få dage forinden.

Powercare kontaktede kommunen allerede 2. juli og orienterede dem om, at »der ville blive fremsendt en særdeles kritisk tilsynsrapport for Hjemmeplejen Vest«, hvilket man kan læse i den offentliggjorte del af referat fra udvalgsmødet 9. juli.

Selve rapporten er ikke offentliggjort, da der er tale om en foreløbige rapport, som stadig er i høring hos Hjemmeplejen Vest indtil 4. august 2021. Og før Powercare har leveret den endelige tilsynsrapport, betegner Faxe Kommunes direktør Marianne Hoff Andersen sagen som »politisk«.

Usædvanlig kritisk
Den kommunale hjemmepleje i området øst og vest får ligesom de private aktører i Faxe Kommune uanmeldte tilsynsbesøg, men det er ikke normalt, at der holdes et ekstraordinært udvalgsmøde efter et tilsyn.

- Jeg bad om, at vi blev indkaldt til det ekstraordinære møde, fordi der var kommet en usædvanlig kritisk tilsynsrapport, siger Camilla Meyer (S).

På mødet udtalte udvalg i enighed, at de »oplever bekymring om de rejste problemstillinger i høringsrapporten, og finder det væsentligt at styrke ledelseskraften, og at medarbejderne i regi af MED inddrages for at finde umiddelbare og langsigtede løsninger.«

- Jeg vil politisk sætte fokus på, at der skal sættes mere kraft bag en positiv forankring, samtidig med at der prioriteres tilstrækkelig ledelse. Der er tilsyneladende tale om en nedadgående spiral, og vi skal have hjemmeplejen forbedret hurtigst muligt, så borgerne får den ordentlige og værdige hverdag, som de har krav på, siger Camilla Meyer.

Et presset arbejdsmiljø
Hun tilføjer, at der lige nu landsdækkende er store rekrutteringsproblemer i forhold til at kunne ansætte de social- og sundhedshjælpere og assistenter, som der er brug for.

- Og når man samtidig har et presset arbejdsmiljø og en dårlig trivsel, som giver et stort sygefravær, så skal vi reagere på det. Så vi kan sikre, at der altid er den arbejdskraft til stede, som gør, at borgerne får den pleje, som de har behov for, siger Camilla Meyer.

- Faxe Kommune skal have et godt ry på baggrund af, at medarbejderne har lyst til at arbejde her, og derfor går ud og anbefaler os som en godt sted at være ansat, så vi får de ansøgere, vi skal bruge, siger hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk