21. november 2017
- Det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle finde noget større og mere centralt beliggende, siger Erhard Schulte Westenberg, der i januar 2014 tiltrådte den dobbelte stilling som provst over Tryggevælde Provsti og sognepræst i Terslev. Foto: Henrik Fisker
- Det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle finde noget større og mere centralt beliggende, siger Erhard Schulte Westenberg, der i januar 2014 tiltrådte den dobbelte stilling som provst over Tryggevælde Provsti og sognepræst i Terslev. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provstiet flytter til Rønnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provstiet flytter til Rønnede
Faxe - 15. maj 2017 kl. 16:09
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sognene i Tryggevælde Provsti går en mere tryg fremtid i møde.

Fremover får provstikontoret nemlig en række nye funktioner, der skal vejlede og styrke menighedsrådenes i deres bogføring, økonomiske prioriteringer, ansættelser og afskedigelser.

- Vi hører gang på gang, at man kløjs i de administrative ting. Derfor styrker vi nu provstikontorets service for sognene med en ny medarbejder der skal vejlede i bogføring og om økonomi, så sognene får mest muligt ud af pengene. Han vil have fast base på provstikontoret, men skal også køre ud til menighedsrådene, siger provst Erhard Schulte Westenberg, der sammen med provstisekretær Agneta Noregren lige nu udgør den samlede personalestab.

- Vi vil på sigt blive flere. Der skal også ansættes en personalemedarbejder, som fx kan rådgive om ansættelser og afskedigelser. Og inden for en overskuelig fremtid får vi nok en regnskabsmedarbejder mere. Det vil afhænge af, hvordan sognene tager imod vores nye rådgivning, siger Erhard Schulte Westenberg.

De fysiske rammer i Magleby i Stevns Kommune har længe været for trange, og det bliver der ændret på 1. juli 2017, når provstikontoret flytter ind i det gamle rådhus i Rønnede.

- Det ligger centralt i provstiet, vi får et kontor til præstevikarer og der er masser af udvidelsesmuligheder. Lige nu sidder jeg i børneværelset i en lejlighed i Magleby, hvor den gamle provst boede. Der har kontoret ligget i syv-otte år, så det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle finde noget større og mere centralt beliggende, siger provsten.

Den nye lejeaftalen glæder også ejendomscenterchef Jørgen Veisig, der har stået med mange ledige kvadratmeter i Rønnede efter konkursen i Husejernes Forsikring.

- Det glæder mig, at vi kan byde Tryggevælde Provsti velkommen som ny lejer af 300 kvadratmeter. Et samarbejde som forhåbentlig kan række langt ind i fremtiden. Vi har fortsat mere end 1.000 kvadratmeter, der kan lejes ud på Industrivej 2, så man er velkommen til at henvende sig til Faxe Kommune, hvis det har interesse, siger Jørgen Veisig.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk