22. oktober 2021
Prinsesserne blev underholdt med musik fra både de frivillige og fra Patrick Smith fra X-factor. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Prinsesserne blev underholdt med musik fra både de frivillige og fra Patrick Smith fra X-factor. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prinsessedrømmene gik i opfyldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Prinsessedrømmene gik i opfyldelse
Faxe - 15. september 2019 kl. 20:27
Af Morten Chas Overgaard

Rigtig mange piger går nok med en prinsessedrøm i maven, og forleden fik to af dem opfyldt deres drøm, da de blev prinsesser for en dag på Gisselfeld Kloster.

arrow Læs også: Julen er kommet til Gisselfeld

For kronisk syge børn, kan hverdagen være fyldt med usikkerhed, lægeundersøgelser og bekymrede forældre, men for seksårige Marie Hanne Hougard Kristensen og 16-årige Emma Kasumovic, var hospitalet fredag byttet ud med en festmiddag på Gisselfeld Kloster med alt, hvad der dertil hører.

Øjnene glimtede om kap med blitzen fra kameraerne hos både forældrene og hos de to hovedpersoner, der var trukket i smukke balkjoler og havde fået ordnet både hår og make-up i bedste royale stil.

Min Prinsesse Drøm går ud på at kronisk syge børn får en dag, hvor drømmene går i opfyldelse, og hvor de kan glemme sygdommen for en stund, mens de prøver livet som prinsesse, og da Marion Krobath Olesen for fire år siden kontaktede Gisselfeld Kloster, var der ingen tøven.

- Det her er noget af det mest rørende at være med til. Den forvandling, der sker, fra de kommer og er lidt generte, til de får kjolerne på og bare stråler, det er der ingen børnefødselsdag, der kan hamle op med, siger overdirektør på Gisselfeld Kloster, Helene Danneskiold-Samsøe.

Marion Krobath Olesen blev selv syg for fire år siden, og da hendes moster døde af brystkraft, gjorde magtesløsheden, at hun fik idéen til Min Prisesse Drøm.

- Jeg tog udgangspunkt i, at jeg havde mine kjoler og diademer, og så kontaktede jeg Gisselfeld, som gerne ville støtte op om det. I dag har vi rigtig mange sponsorer og godser, men det er altid børnene, der er i fokus. Hvis de vil have taget billeder, så gør vi det, og hvis de gerne vil slappe af, eller tage en lur, så er det dét, vi gør, siger hun.

Marie Hanne Hougaard Kristensen var helt klar på at få taget billeder i den flotte kjole, og for hendes mor Ditte Kristensen, har dagen været en lejlighed til refleksion.

- Marie kan ikke huske så meget fra sin sygdomsperiode, men hun kan huske, at hun har haft en lang periode med kontroller. Nu har hun nået en alder, hvor spørgsmålene begynder at melde sig, så det her er en rigtig god anledning til at snakke om de ting, hun har været igennem. Derudover kommer man som mor også til at reflektere over situationen, som man godt kan glemme lidt i dagligdagen, siger Ditte Kristensen.

Min Prinsesse Drøm har også ambassadører, der selv har været »prinsesser«, til at hjælpe med at skaffe sponsorer, men også til at være med på dagen.

En af dem er Sarah Diamant Jeppsson, der fik lov til at være prinsesse på Gisselfeld i 2016, og den oplevelse, har haft stor indflydelse på hendes liv.

- Det har givet mig meget mere selvtillid. Jeg følte mig ikke rigtig smuk, men da jeg fik kjolen og make-uppen på, fik jeg øjnene op for, at jeg er smuk, og i dag tør jeg at stille op til mange flere ting, fortæller hun.

Sarah Diamant Jeppsson husker dagen som overvældende og hård, fordi hun skulle være i fokus i så mange timer, men det var udfordrende på den positive måde.

- Kronisk syge børn er vant til at være midtpunktet, men på den dårlige måde, fordi det foregår på et hospital. Her er man i fokus på en god måde, og det er i hvert fald en dag, som jeg ofte tænker tilbage på, siger hun.

arrow Danmarks hyggeligste jul
13. november 2019 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:40
arrow Årets julemarkeder
08. november 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 10:55
arrow Fedest, dyrest og hurtigst på Gisselfeld
24. august 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 16:34
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk