22. oktober 2021
. Indtil videre går der kun børn fra de familier, der selv bor i Permatopia, men der står en på venteliste, som kommer udefra, siger Simone Boes Jordfred.Foto: Alexandra Mollerup
gallery icon

Se billedserie

. Indtil videre går der kun børn fra de familier, der selv bor i Permatopia, men der står en på venteliste, som kommer udefra, siger Simone Boes Jordfred.Foto: Alexandra Mollerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk splittelse om Permatotten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk splittelse om Permatotten
Faxe - 29. januar 2020 kl. 09:43
Af Alexandra Mollerup

Permatopias private dagtilbud er blevet godkendt af børn- og læringsudvalget, men der var uenighed om, hvorvidt tilbuddet strider i mod Dagtilbudsloven.

Selvom Permatopias private dagtilbud Permatotten er blevet godkendt til drift af børn- og læringsudvalget, var det ikke med bred enighed.

For både Steen Petersersen (DF) og Marianne Ørgaard(L) stemte i mod. De mener nemlig ikke, at Permatotten lever op til Dagtilbudsloven.

- Jeg mener, at de fraskriver sig muligheden for at optage børn med fysiske handicap og motoriske udfordringer. For på deres hjemmeside står der, at børnene skal være sikkert gående, og det betyder jo, at de fralægger sig det sociale ansvar at optage børn med handicap, siger Marianne Ørgaard fra Borgerlisten Faxe,

Marianne Ørgaard mener, at tilbuddet strider i mod Dagtilbudslovens § 1 stk. 3, som lyder:

»Forebygge negativ social arv og eksklusion, ved at de pædagogiske tilbud er en integreret del af både kommunens samlede generelle tilbud til børn og unge og af den forebyggende og støttende indsats over for børn og unge med behov for en særlig indsats, herunder børn og unge med nedsat psykisk og fysisk funktionsevne«

Uforståelige krav

Den integrerede skovinstitution Permatotten er et privat dagtilbud, der holder til i en skov på Permatopias grund. Børnene er ude hele året, men kan trække sig i læ i institutionens træhytte eller tipi med bål i midten. Og det er ikke ligefrem et handicapvenligt terræn.

- Jeg kan jo godt forstå, hvorfor de ikke kan tage børn ind med et fysisk handicap. Men så opfylder de bare ikke loven, og så kan jeg som politiker ikke godkende det, siger Marianne Ørgaard.

Det er Permatottens egen formulering på hjemmesiden, som Marianne Ørgaard stejler på. For Permatotten skriver, at børnene skal være sikkert gående, inden de begynder i institutionen. Derudover skal børnene være fyldt mellem 12-15 måneder.

Forkortet version

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved og Dagbladet onsdag den 29. januar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk