9. juli 2020
Knud Erik Hansen har mandag været til politikredsmøde, hvor han blandt andet diskuterede politiets tilstedeværelse i Haslev.
Knud Erik Hansen har mandag været til politikredsmøde, hvor han blandt andet diskuterede politiets tilstedeværelse i Haslev.
Foto: Leif Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politidirektør vil møde borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektør vil møde borgerne
Opdateret 25. september 2017 kl. 18:21
Faxe - 25. september 2017 kl. 16:13
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag var borgmester Knud Erik Hansen (S) til politikredsmøde, og her snakkede man blandt andet om situationen i Haslev, hvor der hen over weekenden har været megen debat om trygheden i byen, efter 51-årige Lars Rasmussen blev udsat for et voldeligt overfald torsdag morgen i sidste uge.

arrow Læs også: Politiet skærer et minut af responstiden - om året

På mødet vendte borgmesteren situationen i Haslev med ledelsen i politiet.

- Vi talte om de udfordringer der er i Haslev, og jeg gjorde opmærksom på, at det bekymrer os meget, at der er borgere, der føler sig utrygge. Vi talte også om bekymringerne omkring politiets responstid, og hvis det forholder sig sådan, at der er en særlig lang udrykningstid hos os, så er det selvfølgelig noget, der skal tages fat i, siger Knud Erik Hansen, og understreger, at den lange responstid også er noget, der bekymrer politiledelsen.

Ifølge den seneste opgørelse af responstider fra Rigspolitiet for første halvdel af 2017 er den gennemsnitlige responstid i Faxe Kommune 18 minutter og 25 sekunder, hvilket er omkring dobbelt så lang tid som landsgennemsnittet.

Borgernes og Faxe Kommunes bekymringer udmønter sig i endnu et møde, hvor blandt andre politidirektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Lene Frank møder op og debatterer politiets indsats i Faxe Kommune.

Mødet kommer til at foregå den 4. oktober klokken 18 i byrådssalen, og her kan borgmesteren og resten af salen vende nogle af de ting med politiledelsen, der ikke blev redegjort til bunds ved mandagens politikredsmøde, som ikke handlede specifikt om tryghed i Haslev.

- Vi har ikke fået vendt alle problemstillingerne, men det bliver der mulighed for på mødet. Man har blandt andet fra central hånd valgt, at man vil styrke lokalpolitiet, men der har været nogle udfordringer, fordi grænsebevogtningen og bandekonflikten har kostet nogle ressourcer. Nu har man så åbnet op for, at militæret eller politikadetter kan varetage nogle af opgaverne, og derfor håber jeg på, at vi får en status på, om der kommer stærkere bemanding i vores område, siger Knud Erik Hansen.

På mødet den 4. oktober vil der blive inviteret repræsentanter fra handelslivet og nogle af de personer, der har været en del af debatten. Mødet er dog åbent, så man bliver ifølge Knud Erik Hansen ikke afvist i døren, hvis man dukker op. Der er dog begrænsninger for, hvor mange mennesker der kan være i byrådssalen, så man kan risikere at gå forgæves.

arrow Dialogmøde: Politiet ikke selv tilfredse med egen responstid
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Politiet har fokus på responstid
27. september 2017 kl. 16:04 Opdateret: kl. 14:14
arrow Responstiden øges
12. juli 2012 kl. 16:00 Opdateret: kl. 16:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk