20. november 2018
Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pigespillerne har også brug for et fodbold-fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pigespillerne har også brug for et fodbold-fællesskab
Faxe - 21. januar 2018 kl. 16:18
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du læste det her først: Hold rigtig godt øje med Sandy Berison. Til weekendens morgen-træning satte hun fire kasser ind på ganske få minutter - uden at se det mindste anstrengt ud.

Sandy Berison er én af de 17 piger, der hver lørdag morgen mødes med trænerne fra HFC for at spille fodbold. I sommerhalvåret udendørs, i vinterhalvåret i Hal A i Haslev Hallerne.

Bo Krejnå er ansvarlig for holdet, der så dagens lys ved sæsonstart i 2017. De yngste er 6, de ældste 10. HFC har samlet de yngste pigespillere - og de vil gerne have flere holdkammerater.

- Der burde jo være mindst 40 piger i truppen her. Men der har altså været nogle år, hvor vi nærmest ikke har haft tilgang af piger. Derfor har vi valgt at træne de fire yngste årgange sammen, siger Bo Krejnå.

Han har sat det som sit personlige mål at få flere piger til at spille fodbold i HFC. Metoden er blandt andet at fokusere på fællesskabet. På banen og udenfor.

Kigger man opad i rækkerne, så er der på det allerbedste niveau en klar ledestjerne: Kvindelandsholdet med profiler som blandt andre Nadia Nadim og Pernille Harder.

- Men her i klubben har jeg kun en enkelt U17-spiller. Hun bliver senior næste år, og så har jeg ikke noget hold til hende. Så må hun tage til Terslev, hvor det er lykkedes at etablere et rigtigt godt damehold, siger Bo Krejnå.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted mandag 22. januar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk