16. juni 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paradishaven - igen et lille paradis på jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paradishaven - igen et lille paradis på jord
Opdateret 29. august 2009 kl. 16:13
Faxe - 26. august 2009 kl. 15:21
Af Susanne Søhuus
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Paradishaven: I 1813 fik Gisselfeld Kloster en planteskole, der var lidt mere eksklusiv end de fleste andre - den havde en samling af sjældne træer og buske, der i de følgende år kom til at levere "materiale", så jordnært det end lyder, til bl.a. Botanisk Have i København, hvis moder arboreret i Hesede Skov faktisk blev.

I de følgende mange år blev der solgt mange prydplanter fra den specielle planteskole, og da den trafik stoppede, var der stadig glæde over den lille plet, skovgængere slog ofte et slag inden om Paradishaven, som den blev døbt i folkemunde - bl.a. når de skulle de få hundrede meter videre til Svenskekløften eller Djævlekløften, som folkemunde også kalder den anden berømte lokalitet i nærheden.

Men i de senere år er Paradishaven rigtignok blevet mere en jungle end det paradis, som vi forestiller os det se ud. Alt groede vildt, og det var svært at komme frem på stierne. Nu har Gisselfeld imidlertid gjort noget ved sagen, for godt støttet af bl.a. Augustinussen-fonden og med godsets egne medarbejdere som arbejdskraft er der blevet skåret ned, ryddet op, slæbt ud og lagt nyt slotsgrus på gangene i den 2.25 ha store have, der oven i købet får et besøgshus med plancher over de mange sjældne planter og træer og udstilling om baggrunden for arboretet.

Huset lå der i forvejen, god skjult og helt forfaldent, men nu er det også sat i tip top stand, det var bare ikke færdigindrettet, da 150 store og små tirsdag aften deltog i Haslev Turistforenings rundvisning med godsforvalter Jens Risom og havearkitekt Greg Kobett i spidsen.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk