14. april 2021
En underskrift og et coronahåndtryk. Og så blev Tatiana Kentved dansk statsborger. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

En underskrift og et coronahåndtryk. Og så blev Tatiana Kentved dansk statsborger. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte nye statsborgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte nye statsborgere
Faxe - 05. marts 2021 kl. 06:39
Af Nikolaj Rasch Skou

Torsdag var en glædens dag for otte borgere i Faxe Kommune, der nu er danske statsborgere.

De ankom efter en tidsplan. Højst fem i hver gruppe, og inde i byrådssalen stod Faxe Kommunes borgemester Ole Vive klar til at lykønske otte nye danske statsborgere.

- Det er tredje gang, at vi gør det på en anderledes måde på grund af corona. Første gang fik vi mad og hyggede os, og anden gang kunne vi være sammen allesammen. Men i dag har vi måtte dele jer op i hold. Vi har sat grænsen til fem deltagere. Fordi vi nu ikke har kunnet gøre det på den samme måde, så har vi fået drejet en individuel kuglepen til hver af jer, som I kan bruge til at skrive papirerne under. Og de er drejet af en lokal trædrejer i træ fra en skov i Faxe Kommune, fortalte Ole Vive, når de nye statsborgere og deres familier var klar til ceremonien, der bare varede nogle få minutter.

En underskrift og et coronahåndtryk med albuen. Og så var det allerede overstået.

- Tusind gange tillykke. Vi er kede af, at vi ikke kunne gøre det endnu mere festligt. Det var det, der kunne lade sig gøre med alle de restriktioner, der er, sagde Ole Vive bagefter.

- Det betyder rigtigt meget for mig. Jeg har ventet i lige præcis 20 år på at blive dansk statsborger. Den 25. februar 2001 kom jeg til Danmark. Og jeg har altid været glad for at være her. Det har været rigtig godt. Men jeg har altid stræbt efter at blive dansk statsborger. Det er første gang, jeg ansøger, efter at jeg har fået permanent opholdstilladelse. Det er stort det her, siger Tatiana Kentved, der udover at være dansk, også er russisk statsborger. Hendes mand er kun dansker, mens deres datter har begge statsborgerskaber.

Født i Danmark

Ny i Danmark er på heller ingen måde 20-årige Florent Hoxha, der blev student fra Midtsjællands Gymnasium i Haslev for to år siden.

- Det giver lidt mere frihed, og lidt flere muligheder for at rejse udenfor Europa. Mine forældre stammer fra Kosovo, men jeg er født i Danmark. Så nu har jeg ansøgt og været til dansktest, fortæller Florent Hoxha.

- Føler du dig så mere eller mindre dansk nu?

- Det er lidt mere officielt nu, måske. Jeg føler jo, at jeg altid har været en del af Danmark, svarer Florent Hoxha, der til sommer skal læse til ejendomsmægler i København.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk