3. april 2020
Else Lefmann er en af de lokale forfattere, du kan møde på Lokale ord.Foto: Jørgen C. Jørgensen
Else Lefmann er en af de lokale forfattere, du kan møde på Lokale ord.Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev de talte Lokale ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev de talte Lokale ord
Faxe - 29. januar 2020 kl. 14:42
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de mange spændende forfattere, man vil kunne møde lørdag den 1. februar fra klokken 10 til 16 på Haslev Bibliotek ved bogmessen Lokale ord er Birgithe Kosovic, der har skrevet romanen »Den inderste fare«, som er et ægteskabsdrama og danmarkshistorie fordelt på to bind.

I bøgerne møder man Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, som i manges øjne var danmarkshistoriens største landsforræder. Man møder ham både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Den inderste fare vandt Politikens Litteraturpris 2018. Birgithe Kosovic fik sit gennembrud med romanen »Det dobbelte land«, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011, og hun modtog 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Birgithe Kosovic er også kendt som kommentator i forbindelse med DR1's udsendelser om Frederik IX.

Birgithe Kosovic interviewes af Sjællandske Mediers områderedaktør Cecilie Hänsch klokken 14 på den store scene i Biblioteket.

Kenneth Bøgh Andersen er kendt for sine mere end 35 børne- og ungdomsbøger, som er udkommet i flere lande. Han har skrevet siden han var 16 år og har modtaget Orla-Prisen flere gange, Kommunernes Skolebiblioteksforenings Pris, Danske Skolebibliotekarers Børnebogspris, BMF's Børnebogspris, Karen Blixen-prisen og Claus Deleuran-prisen.

Kenneth Bøgh Andersen er en fortæller, der kan tryllebinde publikum. Han optræder 11.30 på den store scene i Biblioteket

Else Lefmann har udgivet en lang række børne- og voksenbøger samt en undervisningsbog til danskundervisningen. Hun debuterede som krimiforfatter i 2019 med »Biblioteksmordet i Haslev« hun taler i rum 1 klokken 10.45.

Susan Hemmingsen har bl.a. skrevet kogebogen »Kødfrie dage«, og hende kan man møde i rum 1 klokken 11.10.

Erik Rønholt har udgivet mange hobbybøger, fortællinger, kogebøger samt bøger om Frankrig. Hans nyeste tiltag er hobbybøgerne »Terningespil for børn« og »Kortspil for børn«. Han holder foredrag i rum 2 klokken 10.45.

Laura Helena Pimentel da Silva har skrevet selvbiografien »Kommunebarn«, digtsamlingen »Vredt barn har mange navne« og bogen »Jeg klarer mig, mor« om en af de myrdede fra det tredobbelte drab på Fredriksberg. Hun taler i rum 1 klokken 12.30.

Christine Jønck har skrevet de dokumentariske krimier »Det kriminelle Politi« og »Døde piger sladrer ikke«. Hun arbejder p.t. på en dokumentarisk spionroman. Hende kan du møde i rum 2 klokken 11.10.

Anne Holde præsenterer sin bog »Hjertets forvandling, tårernes vækkeur«, der beskriver hendes vej til at blive rask efter en sclerosediagnose. Det er en holistisk spirituel fortælling om hendes arbejde gennem sorg og chok til lethed og humor. »Det er jo bare en syg dom,« siger Anne Holde, der er i rum 2 klokken 12.55.

Hans-Willy Bautz har blandt andet udgivet krimierne »Mord på færgen til Palermo - Michael Bechs rejse til Sicilien«. Hans fjerde krimi »Midsommermordene - Commissaria Angela Pecci efterforsker ved Mariager Fjord« udkommer i marts 2020. Ham kan du møde i foredragsrum 2 klokken 13.20.

Marianne Christensen har skrevet mange digte. I 2018 udkom digtsamlingen »Blå måne skinner hvidt lys« og i 2019 »Fløjtende ligegyldige bekymringer«, som er digte fra livet.

Hun taler i rum 1 klokken 12.55.

Social- og familierådgiver Camilla Semlov er indehaver af hele delebørn og hun har udgivet »Det næstbedste - når mor og far ikke bor sammen«, som danner udgangspunkt for hendes foredrag om den gode skilsmisse. Hendes nye samtalebog, »Mine forældre er skilt«, udkommer 27. februar 2020, men den vil være at finde i forsalg på Lokal ord.

Lone Rytsel skriver bøger om selvudvikling og tager udgangspunkt i sin erfaring som coach og sit daglige arbejde med kursister. »Tænk dig et bedre liv 2. udgave« og »Trolde, der coacher« er iblandt titlerne lige som hendes læseletbøger i håndtaskeformat, der er velegnede til uvante læsere, men også stressramte og lettere demente, der ønsker at læse bøger, men ikke magter store romaner. Hun taler i foredragsrum 2 klokken 12.30

Mona Hvid giver i sin »Skriv dit (voksne) barns bog - det er ikke for sent« inspiration og tips til, hvordan man kan skrive om sit barn, enten mens det vokser op eller efter at det er blevet voksent. Hun har selv skrevet om sin søn. Hun er i rum 1 klokken 13.20.

Kia Lundsgaard skriver læremiddelbøger i dansk, kristendomskundskab og historie med udgangspunkt i podcasts, lydfortællinger og videowalks. Hun har udgivet en bog om hekseprocesser i Danmark og en om podcast i undervisningen. Hun taler i rum 2 klokken 15.

Lise Jacobsen Qvistgaard har skrevet en masse fantasy for børn. For kort tid siden udkom hendes realistiske roman for tweens »Aldrig skygge uden lys«, hvis handling foregår i Haslev.

Hun taler irum 1 klokken 15.
Desuden er Winnie Kristiansen Sommer på Lokale ord. Hun har har udgivet en bog »Øjeblikket« med digte, som hun selv har illustreret med fotografier.

Og Signe Fahl har skrevet tre bøger i fantasygenren. Læs mere på www.signefahl.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk