4. august 2021
Sammen. Der er kun tre års aldersforskel på Dorte Steinmetz Bagge og hendes storebror, Peter Joensen. Men Peter vil for altid være den store. Da deres mor døde i ung alder blev han nemlig værge for Dorte. Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Sammen. Der er kun tre års aldersforskel på Dorte Steinmetz Bagge og hendes storebror, Peter Joensen. Men Peter vil for altid være den store. Da deres mor døde i ung alder blev han nemlig værge for Dorte. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdraget til at tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdraget til at tage ansvar
Faxe - 07. maj 2017 kl. 10:29
Af Cecilie Hänsch

Når Peter Joensen 1. august flytter fra Haslev til Høng, nedlægger han samtidig sit mandat i Faxe Byråd. Efter fire år som folkevalgt for de konservative er det slut - i hvert fald for denne gang.

- Nu skal jeg lige lande i Høng. Jeg regner med at stille op til kommunalvalget i Kalundborg, men så tilpas langt nede på listen, at jeg ikke bliver valgt. Til gengæld, så håber jeg jo at kunne følge Dorte i lokalpolitikken her i Faxe Kommune, siger Peter Joensen.

Dorte er Dorte Steinmetz Bagge. Administrativ medarbejder i Faxe Kommune og ny kandidat til Faxe Byråd for Borgerlisten (L) - og Peter Joensens lillesøster.

- Vi er opdraget til at tage ansvar for os selv og for andre. Vores mor var radikal og havde et godt hjerte, og vi talte om politik derhjemme, fortæller Peter Joensen.

- Og nu er jeg - efter skolestrukturen - kommet dertil, at jeg hellere vil være med til at bestemme end stå på sidelinjen og brokke mig, forklarer Dorte Steinmetz Bagge.

De er i øvrigt opvokset i Brøndby og har boet i Faxe Kommune siden hhv. 2001 og 2005

- Jeg plejer at sige, at jeg bor lige midt i kommunen. Jeg bor i Frenderup, og jeg flyttede hertil ved kommunesammenlægningen, så for mig er Faxe Kommune en helt naturlig afgrænsning, tilføjer Dorte Steinmetz Bagge.

Nu håber hun så på at være med i flokken, der kan tage beslutninger på vores allesammens vegne, mens Peter Joensen glæder sig over at få mulighed for noget så almideligt som at spille oldboys-fodbold og deltage i mere organiseret velgørende arbejde, end han har haft tid til de seneste fire år.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge lørdag 6. maj og i Sjællandske Næstved tirsdag 9. maj.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk