21. februar 2020
Det gamle Faxe Rådhus er blevet Østsjællands Museums nye hjem. Foto: Østsjællands Museum
gallery icon

Se billedserie

Det gamle Faxe Rådhus er blevet Østsjællands Museums nye hjem. Foto: Østsjællands Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Østsjællands Museum åbner nyt kulturhistorisk museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østsjællands Museum åbner nyt kulturhistorisk museum
Faxe - 23. august 2019 kl. 12:28
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en lang periode med flytning og hårdt arbejde kan Østsjællands Museum nu igen slå dørene op for offentligheden, når der er åbningsreception lørdag den 31. august klokken 14-17.

Det kulturhistoriske museum fejrer åbningen med en helt ny udstilling, hvor de mange museumsgenstande vil fortælle den østsjællandske historie under navnet »Liv, Landskab og Brutalisme«.

- I første omgang kommer udstillingen til at løbe frem til april, og her vil den være meget lokalt forankret. Udstillingen bliver en nedslag i en del af de mange historier og fortællinger, som vores område dækker over, men det er også meningen, at gæsterne skal kunne fortælle deres egne historier om egnen, og derfor vil man blandt andet kunne dele billeder og historier via vores Instagram, fortæller Berit Stage, der er museumsinspektør på Østsjællands Museum.

Museet dækker både Faxe og Stevns, og det betyder også, at man skal bredt omkring, hvis man skal finde historier, der er relevante for alle museets brugere. Derfor har Berit Stage sammen med kollegaerne arbejdet på at finde nogle forskellige ting, der binder hele området sammen, og det er lykkedes med den nye udstilling.

- Vi har taget fat i forskellige temaer, der kendetegner vores område, som land, skov, kalk, by og havn, men godserne har jo også haft stor indflydelse på både livet og landskabet, så det har vi også med. Og så er vi jo flyttet ind i en bygning, der er bygget i brutalistisk arkitektur-stil, og der er mange meninger om den, så vi kommer også til at fortælle om - og give eksempler på - andre steder, hvor man har bygget i brutalisme, fortæller hun.

Museets nye hjemsted ligger på Rådhusvej 2 i Faxe, og hvis man kommer til åbningen, vil man også kunne opleve de dele af museet, som fremover ikke vil være tilgængelige for besøgende.

- Det har været et rådhus, og der er rigtig mange mennesker, der har haft deres daglige gang i bygningen. Derfor viser vi rundt i det gamle rådhus, og på åbningsdagen vil man også kunne se de dele af museet, som bliver administrationen og derfor ikke vil være tilgængeligt fremover, siger Berit Stage.

Hun håber på at se så mange gæster som muligt til åbningen, hvor der vil være snacks og gratis indgang for alle, for folkene på museet kan næsten ikke vente med at vise både deres nye hjem og deres nye udstilling frem for offentligheden.

Denne artikel bringes også i DAGBLADET Køge, DAGBLADET RINGSTED og i Sjællandske Næstved fredag den 23. august. Du kan købe resten af dagens avis via linket her: www.sn.dk/kobeavis

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk