28. februar 2021
I efteråret 2020 blev der afholdt online dyrskue. 4H medlemmer skulle indsende en video, hvor de viste deres kæledyr frem og fortalte om dem. Dyrskuerne har været meget savnet i 2020 af medlemmerne i 4H, så et online dyrskue var et lille plaster på såret. Ikke mindre en 32 4Here deltog i online dyrskue og modtog alle flotte rosetter, diplomer, T-shirts og gavekort til Land & Fritid.  Succesen gentages dette forår, og alle kan være med. Foto: 4H Øst
I efteråret 2020 blev der afholdt online dyrskue. 4H medlemmer skulle indsende en video, hvor de viste deres kæledyr frem og fortalte om dem. Dyrskuerne har været meget savnet i 2020 af medlemmerne i 4H, så et online dyrskue var et lille plaster på såret. Ikke mindre en 32 4Here deltog i online dyrskue og modtog alle flotte rosetter, diplomer, T-shirts og gavekort til Land & Fritid. Succesen gentages dette forår, og alle kan være med. Foto: 4H Øst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye veje til fællesskabet for børn i 4H

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye veje til fællesskabet for børn i 4H
Faxe - 26. januar 2021 kl. 18:50
Af Nikolaj Rasch Skou

Onlinedyrskuet er erstatningen for de store dyrskuer for børn i Roskilde, Bregentved og Sorø.

Hundredvis af glade børn plejer at mødes for at vise deres kæledyr frem på Roskilde Dyrskue i starten af juni måned.

Det samme sker bagefter på Børn og Dyr stævnet på Bregentved Gods og Liv i Landet i Sorø.

Men ikke i 2020 og muligvis heller ikke her i 2021.

- Vi tager bestik af situationen efterhånden. Alle markeder og festivaler afventer i de kommende måneder, hvornår der fysisk vil kunne arrangeres store begivenheder igen, siger Dorte Kimer, der er 4H konsulent på fælleskontoret for LandboUngdom og 4H Øst i Rønnede, som dækker Sjælland og Lolland-Falster.

4H er en landsdækkende organisation med cirka 3.000 medlemmer, primært børn og unge, der interesserer sig for natur, dyr og mad.

Alene Børn og dyr på Bregentved har mellem 250 og 300 børn med som udstillere, og det var naturligvis en stor skuffelse for dem, at dyrskuet ikke blev til noget i 2020.

Der er heller ikke nogen garanti for, at der kommer Børn og Dyr på marken ved Bregentved Slot 26. og 27. juni 2021. Tilgengæld så bliver det nye onlinedyrskue helt sikkert til noget.

- Online kan alle være med alligevel. 4H Challenge er en aktivitet, som vi kan bruge fremadrettet, cororna eller ej. Du lægger en video op med dig og dit kæledyr, og så kan den ses lige nu og her. Børnene har et stort behov for at kunne være en del af et fælleeskabet. Hver for sig. Mange går til fodbold eller håndbold, men det er ikke alle, der syntes det er sjovt. I 4H kan børnene finde et frirum omkring deres dyr eller det stykke have, som de dyrker grøntsager på, siger Dorte Kimer.

Som deltager i 4H Øst Challenge får man hver måned fra februar til og med juli tilsendt en udfordring, man skal løse. Det kan være opgaver som at gå en tur i skoven og finde nogle specifikke ting, man skal tage billede af.

Og det kan være at skrive et brev til en, man holder af og savner eller så frø fra køkkenskuffen.

Alle challenges tager udgangspunkt i de fire H´er: hånd, hoved, hjerte og helbred og 4Hs kerneværdier dyr, natur og mad.

Der er en præmie til alle, der har deltaget i mindst fem ud af seks challenges, og der er tre flotte ærespræmier på spil.

Udover 4H Challengedyrskuet har 4H også madskoler med hold på op til 20 børn i sommerferien.

Og der er mange andre udendørs aktiviteter fra marts måned med havehold og pasning af kæledyr.

- Kontingentet ligger mellem 250 og 300 kroner årligt, og så har de enkelte klubber i 4H et bredt tilbud af aktiviteter. Det afhænger helt af, hvad de frivillige brænder for. Nogle klubber har haver eller dyr. Der findes også 4H gårde, som børnene desværre slet ikke må komme på lige nu. Det er synd for både dem og dyrene. Der er selvfølgelig nogle voksne til at passe dem, men hestene skal også rides og strigles, så det bliver godt, når børnene kan komme tilbage, siger Dorte Kimer.

Du kan melde dig ind i den nærmeste 4H klub på www.4h.dk, og du akn læse mere om 4H Øst Challenges. på Facebook. Tilmelding til online dyrskue åbner 1. februar. Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Sara Bøttcher på hellasara@live.dk eller 53 82 37 37 og 4H konsulent Dorte Kimer på dok@seges.dk eller telefon 87 40 87 58.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk