12. juli 2020
Krigen og Klimakrisen handler blandt andet om nogle af de ligheder, der er mellem de historiske kriser.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Krigen og Klimakrisen handler blandt andet om nogle af de ligheder, der er mellem de historiske kriser.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye udstillinger på Østsjællands Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye udstillinger på Østsjællands Museum
Faxe - 29. maj 2020 kl. 16:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kølvandet på coronakrisen genåbner Østsjællands Museum sine nye udstillinger på Rådhusvej 2 i Faxe, men det bliver slet ikke som før, for museet rummer to nye særudstillinger.

Den største og mest aktuelle særudstilling arbejder med temaet »Krigen og Klimakrisen«. I maj måned 2020 var der nemlig 75-års jubilæum for befrielsen, og 2. Verdenskrig var måske den største globale krise, vi har oplevet i nyere historie.

Udstillingen rejser spørgsmål om, hvordan vores egnsfolk oplevede krigen, og hvordan globale kriser er kommet tæt på vores hverdag. Et meget aktuelt tema med den coronakrise, som hele verden lige nu er tilskuer til, mener Berit Stage, der er Museumsinspektør hos Østsjællands Museum.

- I forbindelse med kriser oplever vi forandringer, der kan ændre vores syn på livet, os selv og samfundet. En situation som mange måske nikker genkendende til for tiden? Med afsæt i egnsfolk fra Faxe og Stevns områderne formidler museet det liv og de valg, folk har måtte gennemleve for at overleve, fortæller hun om udstillingen, der åbner den 8. juni klokken 11.00.

Derudover har de bedste fossiler fået ny plads.

Udstillingen »DinosaurLiv« har nemlig indtaget Geomuseum Faxe, og de bedste fossiler har derfor fundet en ny plads på Rådhusvej 2 under særudstillingen »Fossiljægerens Skatkammer«. Her fremvises de bedste fund fra Faxe og Stevns, og det bliver en attraktiv oplevelse for alle, der vil forundres over det dyreliv der var i vandene over Danmark for 66-63 millioner år siden.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk