29. oktober 2020
Antallet af såkaldt ny-smittede med corona i Faxe Kommune er den senste uge 12 - det svarer til 33 pr. 100.000 indbyggere. Arkivfoto: Jens Wollesen
Antallet af såkaldt ny-smittede med corona i Faxe Kommune er den senste uge 12 - det svarer til 33 pr. 100.000 indbyggere. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye coronatal sender Faxe i lyserødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye coronatal sender Faxe i lyserødt
Faxe - 24. september 2020 kl. 17:33
Af Cecilie Hänsch

12 nye smittede de seneste syv dage får Faxe Kommune over i de lyserøde kategori efter at have været grøn de seneste mange uger.

Det lyder næsten som en hitiste, når navnene på denne uges »røde« kommuner læses. Øverst ligger for tiden Ishøj Kommune med 201 smittede pr. 100.000 indbyggere. Ny på listen er i denne uge Faxe Kommune, der kommer ind på en plads som nummer 59 med 33 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Men de ærgerlige fakta bag er, at 12 personer bosat i Faxe Kommune inden for de seneste syv dage er blevet konstateret smittet med corona-virus.

Og når antallet pr. 100.000 indbyggere passerer 20, så skifter man i de grafiske fremstillinger farve til rød - og kommer altså på den for tiden lange liste over kommuner med et relativt højt antal smittede personer.

Faxe Kommune har ellers de seneste mange uger holdt sig ude af liste med kun ganske få smittede personer. De seneste ugers meldinger har lydt på mellem fire og syv smittede pr. uge.

- Det er rigtigt ærgerligt, at tallet nu stiger, siger borgmester Ole Vive (V).

Han har dog ingen forklaringer på, hvorfor tallet stiger netop nu - eller om der er tale om særlige faggrupper eller om der er geografi, der binder de smittede sammen.

Efter pressemødet for knap en uge siden er en lang række kommunalt ansatte medarbejdere i Faxe Kommune sendt tilbage på hjemmekontorerne. Der er for nuværende ingen planer om andre corona-relaterede tiltag.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk