20. september 2020
Bogen er fyldt med lokale historier, som både er gode at kende og genfortælle. Pressefoto
Bogen er fyldt med lokale historier, som både er gode at kende og genfortælle. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog om den lokale historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog om den lokale historie
Faxe - 03. december 2019 kl. 14:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden længe er det gavetid, og Faxe Kommunes arkivleder Marianne Rimmen Raasted har netop leveret eksemplarer af en ny, lokalhistorisk bog til de lokale boghandlere, der er klar til at blive langet over disken i julehandelen.

Bogen hedder »Adel, bonde, borgere og soldater - Vores danmarkshistorier«, og det er den tredje bog, som Faxe Kommunes Arkiver udgiver. Ligesom forgængerne indeholder den nye bog fortællinger, der bygger på stof fra arkivets samlinger. Denne gang handler det om danmarkshistorien, som den har udspillet sig lokalt:

Der er historien om badehotellet, der husede flygtninge efter 2. verdenskrig, der er bonden på træhesten, der er udvandrere, der er julemærkehjem, og der er Moltke på Bregentved og tjenestedrengen, der løb fra tjenesten. Og mange flere.

- Historierne er lokale. Hver fortælling sætter det lokale og det nationale i perspektiv med et kort rids af danmarkshistoriske tilstande og begivenheder. Det fungerer som en baggrund for den lokale historie. Lokale forandringer og nationale vilkår spiller jo sammen, og vi vil gerne bidrage til, at flest mulige kender til de lokale historier. De er nemlig gode både at kende og genfortælle, siger Marianne Rimmen Raasted.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk