4. april 2020
Kun én person har i denne omgang haft tuberkulose i udbrud; en pige fra niende klasse på Sofiendalskolen. 19 andre er smittet. Arkivfoto: Allan Grasberger
gallery icon

Se billedserie

Kun én person har i denne omgang haft tuberkulose i udbrud; en pige fra niende klasse på Sofiendalskolen. 19 andre er smittet. Arkivfoto: Allan Grasberger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu informeres foreninger om tuberkulose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu informeres foreninger om tuberkulose
Faxe - 16. januar 2019 kl. 20:24
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Kommunes kulturchef Benny Agergaard sendte onsdag mail til forenings-repræsentanter i hele kommunen.

arrow Læs også: Lettelse: Al tuberkulosen er fundet

»I lyset af den seneste tids tuberkulose-udbrud i Haslev er der opstået spørgsmål fra enkelte foreninger....«

Sådan indleder kulturchef i Faxe Kommune, Benny Agergaard, den mail, der onsdag blev sendt til foreningsrepræsentanter i hele kommunen.

»Vi kan bidrage med information fra Roskilde Sygehus om situationen i brevet her; I er velkomne til at dele med jeres forenings medlemmer på hjemmeside og andre platforme«, fortsætter brevet.

Hovedbudskabet i brevet til foreningerne er det samme, som speciallæge Lothar Wiese fra infektionsmedicinsk afdeling på Roskilde Sygehus har forklaret flere gange her i spalterne:

At der indtil videre kun der fundet én patient med tuberkulose i udbrud, at hun kom i behandling i november og at der ikke siden er sket spredning af smitte.

»Faxe Kommune opfordrer kraftigt til, at man følger Roskilde Sygehus' invitation til undersøgelse, hvis man har modtaget en sådan. Det er vigtigt at få stoppet risikoen for, at andre udvikler sygdommen«, skriver Benny Agergaard videre i brevet.

Foruden de 64 personer, der oprindeligt blev opfordret til at blive testet for tuberkulose-smitte, så udbredes undersøgelsen nu, som tidligere beskrevet, til flere andre, som pigen havde kontakt med i efteråret - herunder også elever på Faxe Ungdomsskole.

På Faxe Kommunes hjemmeside blev der tirsdag aften publiceret en under-side med svar på en række spørgsmål om tuberkulose fra Sundhedsstyrelsen.

I alt 20 personer - den såkaldte indekspatient fra niende klasse på Sofiendalskolen og 19 andre - har fået konstateret tuberkulose. Ingen af de 20 kendte tilfælde smitter længere, da alle er i behandling.

Kun pigen fra niende klasse var syg af tuberkulose, de 19 andre var smittede, men bar smitten latent uden at kunne smitte andre og uden sygdommen i udbrud.

arrow Nye tuberkulose-patienter fundet
28. januar 2019 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:45
arrow Christina havde tuberkulose: Jeg troede jeg skulle dø
19. januar 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 20:50
arrow Tuberkulose-indkaldelsen ligger i e-boks
16. januar 2019 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk