21. januar 2019
Avisen besøgte værestedet Perlen i oktober sidste år, i de »midlertidige« lokaler i Jernbanegade i Haslev. Brugerne var skuffede over, at udsigten til at få et bedre og permanent sted at være var lange. Til april 2018 er der forhåbentlig taget en endelig beslutning om permanent placering af Perlen. Foto: Kathrine Harvey
Avisen besøgte værestedet Perlen i oktober sidste år, i de »midlertidige« lokaler i Jernbanegade i Haslev. Brugerne var skuffede over, at udsigten til at få et bedre og permanent sted at være var lange. Til april 2018 er der forhåbentlig taget en endelig beslutning om permanent placering af Perlen. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er køreplanen lagt for Perlens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er køreplanen lagt for Perlens fremtid
Opdateret 11. januar 2018 kl. 12:46
Faxe - 09. januar 2018 kl. 18:05
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ramaskrig, især blandt brugerne af værestedet Perlen i Haslev, da det ved på et valgmøde i det sociale værested Café Paraplyen i Haslev i oktober, i en bemærkning af daværende social- og sundhedsudvalgsmedlem Inger Andersen (S) blev meldt ud, at Østsjællands Museum havde trukket sig fra det kommende projekt Jævnstrøm.

arrow Læs også: - Hvis I er sultne er det jeres egen skyld

Projektet skulle på bedste vis kombinere museumsaktiviteter på Haslev Museum med aktiviteter for brugerne af værestedet Perlen.

Perlen har holdt til i midlertidige lokaler på Jernbanegade, men toilet i gården og tre knager til alle de våde vinterjakker. Der er ikke plads til, at man kan trække sig tilbage og snakke med en rådgiver, men drømmen om det nye Jævnstrøm gjorde faciliteterne i Jernbanegade tålelige - det var jo kun midlertidigt.

I anlægsbudgettet for 2017 var der afsat 2,6 millioner kroner til etableringen af et nyt værested i Haslev. Herudover var der afsat 800.000 kroner til Perlen, som er en af de 10 indsatser under områdefornyelsen i Haslev. De penge blev aldrig taget i brug.

Pengene er nu overført til dette års budgetter. Og så er der lagt en køreplan for processen, der hvis alt går efter planen, skal munde ud i en endelig beslutning i april 2018.

- Det er vigtigt for os at sikre os et sammenhængende værestedstilbud i Haslev by. Vi er i gang med en analyse, som skal danne baggrund for, hvordan vi differentierer de to nuværende tilbud: Perlen og Café Paraplyen, som kommunen giver driftstilskud til, så de dækker behovet bedst muligt for de borgere, der bruger dem. Jeg har selv en hypotese om, at vi ved at lavet et lidt anderledes tilbud end det nuværende Perlen, kan få kontakt med nogle yngre grupper, som vi ikke ser på vores væresteder i dag. Man kunne forestille sig, at det nye værested for eksempel også skulle holde åbent om aftenen og i weekender, og at der måske også i højere eller mindre grad kunne være bruger- eller foreningsstyret. Hvis vi reproducerer det vi har, så når vi ikke den gruppe af yngre mennesker. Så vi kan lige så godt tænke den slags tanker, når nu vi har fået mulighed for at vende stenen en gang mere, siger Kasper Sonne, centerchef for social, familie og beskæftigelse i Faxe Kommune.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i Sjællandske Næstved mandag 2. januar samt i DAGBLADET Køge og DAGBLADET Ringsted torsdag 4. januar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Biskop: - Kirken sætter julens puls
24. december 2018 kl. 09:12 Opdateret: kl. 16:22
arrow Jul med hjerterum på Café Paraplyen
23. december 2018 kl. 17:12 Opdateret: kl. 08:57
arrow En ildsjæl fylder 70: - Der skal helst være noget at grine af
21. december 2018 kl. 22:32 Opdateret: kl. 16:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk