4. april 2020
I Nicolaj Lund Jensens nye butik kan man blandt andet købe La Voliere-lampen her fra Mathieu Challieres i Paris eller en af de populære amerikanske CoolSnowGlobes, som man kan ane i reolen i baggrunden. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

I Nicolaj Lund Jensens nye butik kan man blandt andet købe La Voliere-lampen her fra Mathieu Challieres i Paris eller en af de populære amerikanske CoolSnowGlobes, som man kan ane i reolen i baggrunden. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når nu jeg åbner min egen butik ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når nu jeg åbner min egen butik ...
Faxe - 03. juli 2019 kl. 13:56
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nicolaj Lund Jensen lever af at sælge andres produkter i hele verden. Lørdag 6. juli klokken 11.00 åbner han sin egen butik: Veras Verden, på Hesede Hovedgård.

arrow Læs også: Udstilling med glimt i øjet

- Det er malet med Ral 6009 - eller Gisselfeld Grøn, som vi kalder den herude. Den er lidt mørkere end Racing Green, fortæller Nicolaj Lund Jensen om det store bord foran os og malerprojektet. På lørdag skal det hele stå snorlige og skarpt i Veras Verden, som er den nye livsstilsbutik, der er flyttet ind på Hesede Hovedgård, i de lokaler, hvor Isabella Smith var.

Lørdag klokken 11.00 er der nemlig åbningsfest, men forinden skal de 400 kvadratmeter fordelt på to etager shines op og laves klar til alle udstillingerne.

Nicolaj Lund Jensen har de seneste mange år haft engrosvirksomhed, som sælger design, brugskunst og interiør fra hele verden. Han tilbringer meget af sin tid på messer overalt i verden, hvor han finder nye varer og designs, som han laver aftaler med producenterne om at stå for salget af.

- Du aner ikke, hvor mange mennesker jeg har snakket med og sagt: Når jeg åbner min egen butik, så skal jeg sælge dine ting dér. Min egen butik har altid været drømmen, og nu var muligheden her, her på Hesede Hovedgård, som er det allermest ideelle sted. Så nu kan jeg endelig begynde at indfri nogle af alle de løfter, jeg har gået og lavet med designere og producenter gennem årene. Det er da mega fedt, siger Nicolaj Lund Jensen.

Veras Verden er ikke et tilfældigt navn. For to år siden blev Nicolaj og hans mand, Jimmi, nemlig forældre til deres lille datter, Vera, og navnet til butikken gav derfor bare sig selv.

- Vi har også en hel afdeling med børnemøbler, legetøj og indretning til børneværelset, og der har Vera naturligvis været prøvekanin til noget af det. Vi købte for eksempel en af de enhjørninge-kapper, vi sælger, fordi vi mente, at Vera var vild med enhjørninger, men det var hun ikke rigtig. Til gengæld er der så meget af det andet, hun godt kan lide, og sådan er børn jo heldigvis helt deres egne, siger Nicolaj Lund Jensen.

Global og lokal
Sortimentet i butikken byder på alverdens ting, bogstaveligt talt.

Der er håndlavede volierelamper med fugle i og limonade fra Frankrig, isbjørnesækkestole fra Belgien, potter fra Portugal, træting og skærebrædder fra Tyskland og så er der den helt særlige te fra Norge: Black Cat, som både kan varm- og koldbrygges.

- Det har været vigtigt for mig, at butikken både har dørene åbne ud i verden, men også blik for det danske og for det helt lokale. Derfor vil vi også have danske produkter - for eksempel vingummier fra Værløse. På førstesalen er der desuden indrettet galleri med lokalt kunsthåndværk. Her kan man købe varer fra lokale kunstnere, for eksempel af Birthe Liisberg fra Dalby, Mai Hvid Jørgensen fra Tureby og Bettina Holst fra Haslev. Jeg håber, at en del af turisterne, der skal op og se Skovtårnet på Camp Adventure, måske gerne vil dreje forbi her og købe en ægte lokal souvenir med hjem - måske kan vi engang få lavet en snekugle med Skovtårnet i, tænker Nicolaj Lund Jensen højt og kigger på reolen, hvor de amerikanske snekugler med japanske kirsebærtræer, fugle og udenlandske seværdigheder er linet fint op.

Det er netop dem, snekuglerne, som salgseventyret for alvor tog fart med i 2016. I dag har Nicolaj Lund Jensen det europæiske agentur på snekuglerne i hele Europa.

- Vi sælger cirka 30.000 snekugler om året, fortæller han.

Øst, vest, hjemme bedst
Når man har hele verden som sin lege- og arbejdsplads, så er det godt med en fast base, man kan kalde hjem. Det har Nicolaj allerede i hjemmet ved Gisselfeld, men også arbejdsmæssigt er der brug for et sted herhjemme, som han kan sælge sine produkter fra.

- Vi har 550 forhandlere i 26 lande i Europa, som vi eksporterer til. Blandt andet til stormagasinerne Harrods og Selfridges i London og Le Bon Marché i Paris. Markedet længst mod øst er nok Moskva, og i vest må være Santa Cruz på Tenerife, mod syd må det være Palermo på Sicilien og i nord er det Helsinki. Men jeg glæder mig nu rigtig meget til endelig også at kunne sælge herhjemme, fra min egen butik, fortæller Nicolaj Lund Jensen.

Veras Verden åbner som nævnt lørdag 6. juli klokken 11.00, og der er åbent til klokken 16.00. Nicolaj Lund Jensen inviterer på bobler og syrisk tapas, for alle, der lægger vejen forbi Hesede Hovedgård 3. Veras Verden har herefter åbent hver weekend, lørdag og søndag, klokken 11.00-16.00.

Man kan også følge med i, hvad der sker i butikken på Instagram og Facebook Veras Verden eller på hjemmesiden: verasverden.dk

arrow Taffel på Heesede Hovedgård
09. august 2019 kl. 10:36 Opdateret: kl. 10:36
arrow Her kan du krybe i ly
31. juli 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 15:44
arrow Veras Verden åbner lørdag på Hesede Hovedgård
05. juli 2019 kl. 15:46 Opdateret: kl. 10:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk