13. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Vi har mistet en god kammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Vi har mistet en god kammerat
Opdateret 18. april 2016 kl. 17:49
Faxe - 18. april 2016 kl. 12:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten Faxe har mistet en god kammerat og et meget engageret medlem.

arrow Læs også: Mindeord: En politisk fighter er gået bort

Kurt var med til at etablere Enhedslisten Faxe i sin tid, så han har været med hele vejen. Han blev valgt i byrådet ved sidste kommunevalg, og det var hans store fortjeneste, at Enhedslisten Faxe kom i byrådet. Han har også igennem flere år været lokal folketingskandidat.

Kurt har også været et kendt ansigt i den tidligere gl. Fakse Kommune, hvor han også sad i byrådet. Han var i begge byråd kendt for sit engagement og sine visionære ideer omkring miljørigtige affaldssortering og bæredygtighed.

Han har altid været aktiv og medvirkende til at skabe forandringer i Faxe Kommune. I forhold til bæredygtighed, men også i forbindelse med skolepolitik.

Mange vil også kunne huske Kurts 1. maj-taler ved flagstangen i Faxe Ladeplads. Det var ikke rigtig 1. maj uden en tale fra Kurt, og dem har han nok holdt over 20 af. maj-taler. Kurts taler var symbolet på 1. maj.

Enhedslisten Faxe kan takke Kurt for altid at være velorienteret om den daglige politik. Kurt lagde sit engagement på medlemsmøderne, hvor der ofte blev diskuteret partiets politik, og vekselvirkningerne kom til syne i diskussionerne i byrådet, hvor han var med til at omdanne Enhedslisten Faxes politik til konkrete initiativer.

Kurt vil blive savnet i Enhedslisten Faxe, både for sit engagement og sin personlighed. Han var altid god for en snak. Vi vil savne hans store viden. Han var med til at skabe den store dynamik, der gjorde, at Enhedslisten Faxe blev respekteret og anerkendt, både lokalt ude i byerne, men også for byrådsarbejdet for vores fælles kommune.

Han havde altid nogle gode citater parrat, så i dag får han et digt af Carl Scharnberg:

Dag efter dag har vi lært det: Viden er mere end magt. Enhed gir kraft til at sprænge kår vi blev tvangsunderlagt. Styrken vil kunne forandre forhold, der nu skaber frygt. Viden kan opløse cirklen Åbne den vej, vi har søgt.

Vores tanker går til Laila og børnene.

Æret være Kurt Muncks minde.

På vegne af

Enhedslisten Faxe,
Jan Kjærgaard Hansen

arrow Kurt Munck er død
18. april 2016 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:11
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk