24. juni 2021
Venstres hold. Fra venstre: Henrik Rützou Aakast, Nellie Bradsted, Erik Rasmussen, Helle Lysholm, Martin Kruse, Ole Vive, Michael Rosendahl, Dorthe Adelsbech, Martin Lasse Sieben og Dorthe Egede Borg. Foto: Ricki Vejsmose
Venstres hold. Fra venstre: Henrik Rützou Aakast, Nellie Bradsted, Erik Rasmussen, Helle Lysholm, Martin Kruse, Ole Vive, Michael Rosendahl, Dorthe Adelsbech, Martin Lasse Sieben og Dorthe Egede Borg. Foto: Ricki Vejsmose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medlemmernes dom: Mænd i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Medlemmernes dom: Mænd i front
Faxe - 05. maj 2021 kl. 14:41
Af Cecilie Hänsch

Der er for længst konstateret enighed om, at Ole Vive også til kommunalvalget 16. november 2021 skal være Venstres borgmesterkandidat i Faxe Kommune.

Men resten af listen, den faldt først på plads mandag aften.

Foruden Ole Vive, så har ni kandidater stillet sig til rådighed.

Og skåret helt ind til benet, så er det vælgerne alene, der afgør, hvilke kandidater, der kan forvandle kandidaturet til en plads i byrådssalen. Venstre har nemlig sideordnet opstilling, hvor det er kandidatens personlige stemmetal, der afgør, om en kandidat bliver valgt eller ej.

Men partiforeningens prioritering af kandidaterne er dog et vink med en vognstang om, hvor medlemmernes tillid ligger.

Og mandag aften var det 70 personers stemmer, der afgjorde rækkefølgen på Venstres liste.

Og sådan kort fortalt, så lyder budskabet: Vi stoler på mændene, så de skal i front. Også de helt nye kandidater. Så kan kvinderne komme til sidst. Og vi stoler ikke på Nellie Bradsted.

Nellie Bradsted er ellers den kandidat på Venstres liste op til KV21, der har mest byråds-erfaring. Knap 12 år har hun indtil videre siddet i byrådet, som den eneste på Venstres liste. Ved valget i 2017 fik hun tredjeflest personlige stemmer - kun overgået af Ole Vive og Dorthe Egede Borg. Men ved det kommende valg skal hun altså stå på plads nummer ti ud af ti - og Dorthe Egede Borg på plads nummer syv ud af ti.

Overraskende

Venstres kandidatgeneralforsamling blev holdt digitalt. Ni medlemmer havde på forhånd sendt deres kandidatliste-ønsker per brev - 61 afgav deres stemme digitalt under mødet.

- Jeg er overrasket over resultatet. Men jeg kan også se, at det er ganske få stemme-afgivelser, der har flyttet kandidaternes indbyrdes placering, siger Jørgen Egede Johannessen, formand for Venstre Faxe.

God fordeling

Der var ellers ros fra aftenens dirigent, Karsten Skov fra Venstre Stevns, over at det er lykkedes at stable en kandidatliste på benene med en næsten ligelig fordeling af mænd og kvinder.

I byrådssalen i dag står det også næsten lige: Venstre har syv pladser, og de besættes af Ole Vive, Michael Rosendahl, Nellie Bradsted, Dorthe Egede Borg, Dorthe Adelsbech, Erik Rasmussen og Henrik Rützou Aakast.

Sig din mening

Forud for den digitale afstemning havde hver kandidat et par minutter til at fortælle om sig selv. Civilstand, politiske ønsker og erfaringer.

Helt nye på listen er Helle Lysholm, der netop har nedsat sig som kørelærer i Haslev. Martin Lasse Sieben, der er direktør i VUC Storstrøm og Martin Kruse, der arbejder med logistik hos Toms.

Og dertil kommer altså de nuværende syv Venstre-medlemmer af Faxe Byråd. Hvor kun Nellie Bradsted kan bryste sig af 12 års erfaring, Henrik Rützou Aakast har siddet i byrådet i knap otte år, og de resterende fem blev valgt ind for første gang for fire år siden.

- Og der er stadig plads til flere. For fire år siden blev listen f.eks. suppleret med Dorthe Egede Borg på plads nummer 11 efter opstillingsmødet, minder borgmester Ole Vive om.

Nellie Bradsted forklarer, hvorfor hun stiller op:

- Jeg brænder for det kommunalpolitiske. Det er her, man kan gøre en forskel.

- Og jeg lover, at jeg vil kæmpe for det, jeg tror på.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk