13. august 2020
Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev Bowlingklub spillede sig søndag til en olympisk guldmedalje i Abu Dhabi med scoren 495. 	Foto: Special Olympics Danmark
gallery icon

Se billedserie

Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev Bowlingklub spillede sig søndag til en olympisk guldmedalje i Abu Dhabi med scoren 495. Foto: Special Olympics Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medaljeregn til OL-deltagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medaljeregn til OL-deltagere
Faxe - 19. marts 2019 kl. 06:58
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To guldmedaljer, tre sølvmedaljer og to i bronze bringer de lokale OL-deltagere med hjem fra special olympics.

Det er intet mindre end imponerende, hvad de lokale deltagere fra Faxe Kommune har præsteret ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi, hvor Danmark deltager med i alt 89 atleter ud af de lige omkring 7.000 deltagere fra 25 lande.

Den 23-årige bowlingspiller Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev sikrede søndag en dansk guldmedalje ved at score 495 point, og det blev straks fejret på Facebook, hvor blandt andre hans tidligere skole, Karise Efterskole, skriver »Tillykke! Tillykke«.

Gustav Hjorth Nielsen er rejst til OL sammen med 18-årige Emil Ellegaard Rasch, der ligeledes spiller i Haslev Bowlingklub.

De to var igen mandag formiddag i kamp i herredouble, hvor de sammen tog olympisk sølv med 1086 point.

- Det er så flot, at Gustav har vundet guld. Det er absolut imponerende, sagde Nellie Proustgaard fra Taxi Rønnede mandag før den fælles sølvmedalje har hjemme.

Hun har stået i spidsen for at engagere et hav af lokale sponsorer, der har gjort det muligt, at Gustav Hjorth Nielsen, Emil Ellegaard Rasch og håndboldspillerne Ditte Laugesen og Peter Lange fra Team Faxe Håndbold har kunnet deltage i special olympics uden en meget stor egenbetaling.

38-årige Ditte Laugesen har sammen med sit hold vundet guld til Danmark i håndbold, og 41-årige Peter Willer Lange spillede sig til en bronzemedalje på sit håndboldhold.

19-årige Eva Rosted i Haslev Svømmeklub kommer fra Rungsted og her lige nu elev på Waldemarsbo Efterskole.

Hun svømmede sig til en fjerdeplads i 100 meter medley i tiden 1.48,92.

Og 23-årige Niklas Jakobsen - ligeledes fra Haslev Svømmeklub, svømmede sig til en sølvmedalje på 4x100 meter medley i tiden 5.40,14 og en bronzemedalje på 50 meter fri i tiden 29,69.

30-årige Michelle Hessel fra Karise er desuden med på det danske fodboldhold, som spiller sidste gang mandag aften.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk