4. juni 2020
Katrine Knudsen øver sig i at læse og skrive, fordi hun gerne vil være sygeplejeske. Eller lave noget med dyr.
gallery icon

Se billedserie

Katrine Knudsen øver sig i at læse og skrive, fordi hun gerne vil være sygeplejeske. Eller lave noget med dyr.
Foto: :Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af drømme på danskholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af drømme på danskholdet
Faxe - 12. september 2015 kl. 06:47
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De ni elever på Annette Haurinens danskhold i Faxe Sociale Udviklingscenter har det tilfælles, at de har sværere ved at læse og skrive end flertallet. Men de vil have uddannelse og job.

- Jeg har taget 10. klasse og vil gerne være politibetjent. Derfor skal jeg være bedre til dansk, siger 35-årige Khail Hamad Kaazer, der kom til Danmark fra Kurdistan, da han var knap 10 år gammel.

Peter Lange er i gang med at inddele navneord i de rigtige kategorier. Han har været på danskholdet i to år. De løser alle forskellige opgaver, som svarer til det niveau, de er på.

Kok eller dyrepasser

- Mit problem er, at jeg har svært ved at huske, det jeg har læst. Derfor læser jeg teksten to-tre gange, og er nu ved at skrive et resume, fortæller 20-årige Cecilie Vive, der gerne tage den erhvervsfaglige grunduddannelse, så kun kan komme ind på kokkeskolen.

Katrine Knudsen øver sig i at læse og skrive, fordi hun gerne vil være sygeplejeske.

- Eller lave noget med dyr, siger Katrine, der arbejder i Faxe Bixen.

Yvonne Kristensen er ved at læse Egon Clausens historie om Kong Barn, der får lov til alting.

- Det bliver for meget, og det ødelægger familien. Et barn skal ikke være en konge, der regerer over sine forældre, mener Yvonne Kristensen, der er på trin 3.

Hjælpe min søn

Ann Nielsen er 47 år og arbejder i Café Ådalen på Faxe Sundhedscenter. Hun lærer mere dansk for at kunne hjælpe sin 13-årige datter med lektierne.

- Jeg terper, for jeg vil virkelig gerne have en uddannelse. Jeg har også prøvet at arbejdet i børnehave og vuggestue. Og med rengøring, det var slet ikke noget for mig, siger Nanna Sylvest Rygaard, der også arbejder i Café Ådalen.

Der er faktisk plads til tre elever mere på danskholdet. Så hvis man har svært ved dansk, kan man kontante June Baasch-Larsen på telefon 56 20 33 92.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk