22. oktober 2019
Foto: Kathrine Harvey
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Loppe-dronninger giver stafetten videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Loppe-dronninger giver stafetten videre
Opdateret 11. juni 2018 kl. 17:42
Faxe - 11. juni 2018 kl. 13:01
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det der startede som en lille Facebookgruppe med Faxe Lopper omkring 2010-2011 har bredt sig som en steppebrand og er både blevet et lokalt handelscentrun på nettet og et årligt fysisk kæmpeloppemarked i Faxe by.

- Vi startede egentlig Faxe Lopper på Facebook, fordi vi var trætte af at betale porto og bøvle med forsendelser via Den Blå Avis. Det var inden alle køb- og salgsgrupperne på Facebook virkelig eksploderede, og vi havde aldrig troet, vi ville ende dér, hvor vi er nu, fortæller Jane Sterup, der sammen med veninden Dorte Sofie Brix er tovholdere på loppemarked og Facebook-gruppen Faxe Lopper, der i dag har over 9800 medlemmer.

Standene bliver revet væk til det fysiske loppemarked hvert år, fortæller de to kvinder, og i år var stadeholderne oven i købet tidligt på færde for at komme i gang med at stille op.

- Og folk stod da også i kø, inden vi var nået at blive færdige, men de har nok ville kigge forbi, inden det blev for varmt, siger Jane Sterup, mens hun pakker en sodavandsis ud.

Det er dog sidste år, de to kvinder står i spidsen for loppemarkedet.

- Vi har simpelthen ikke tid til det mere, og så vil vi hellere stoppe, mens legen er god, siger Dorte Sofie Brix.

Rundt hos stadeholderne har rygtet op de to tovholderes exit da også fået tankerne i gang.

- Vi håber da sådan, at nogle andre vil tage over, og vi har da også hørt flere af de andre på standene snakke om, at der skal findes nogen til at tage over. Her er enormt hyggeligt, og vi kender efterhånden hinanden fra andre loppemarkeder, os der er her, siger Heidi Petersen. Hun har taget turen fra Rønnede sammen med gemalen Tommy, og det er faktisk første gang, de er med til netop dette loppemarked.

- Vi specialiserer os mest i legetøj, som vi får forærende fra venner og bekendte, som vi så tager rundt og sælger videre. Legetøj er så dyrt i dag, og det bliver ikke brugt særlig længe ad gangen, så det er godt, hvis det kan glæde flere børn, siger Tommy Petersen, der efter eget udsagn er ét stort legebarn selv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk