17. oktober 2021
- Jeg og flere andre i LA?s bagland er absolut ikke enige i beslutningen, siger Liberal Alliance Faxes formand Birger Holm Brøndberg.
- Jeg og flere andre i LA?s bagland er absolut ikke enige i beslutningen, siger Liberal Alliance Faxes formand Birger Holm Brøndberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale LA'ere: Et ærgerligt burkaforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale LA'ere: Et ærgerligt burkaforbud
Faxe - 07. oktober 2017 kl. 06:58
Af Nikolaj Rasch Skou

Ledende medlemmer af Liberal Alliance i Faxe Kommune ærgrer sig over partitoppens linje.

arrow Læs også: Ekspolitiker har åbnet ginbutik

- Jeg og flere andre i LA's bagland er absolut ikke enige i beslutningen, men det er et politisk valg, der er truffet på Christiansborg, siger Liberal Alliance Faxes formand Birger Holm Brøndberg, der ligesom spidskandidaten ved kommunalvalget, Kenneth M. Nielsen, har liket et opslag fra Lars Seier Christensen, der blandt andet skriver om opbakningen til burkaforbuddet, at det er »helt og aldeles, ganske uacceptabelt. Der var endda et flertal for forslaget uden LAs stemmer, så det gør absolut ingen forskel. Her havde det været mere end passende at udvise noget rygrad.«

- Hverken jeg eller Lars Seier Christensen er tilhænger af burkaer, men med de opgaver, der venter på at blive løst på flygtninge- og indvandrerområdet, så er jeg ærgerlig over, at der bliver brugt sendetid på et forslag, der ikke løser noget. Tværtimod må de ganske, ganske få burkaklædte kvinder, der vover sig ud på gaden, nu blive hjemme. Jeg tror ikke, vi hjælper de kvinder, siger Birger Holm Brøndberg og tilføjer:

- Det er ren symbolpolitik, at vi sender et signal om, at vi gerne vil bestemme, hvad folk har på. Man skulle langt hellere tage fat i de mennesker, der qua deres påklædning, piercinger eller tatoveringer, diskvalificerer sig selv til kunne varetage måske 70 procent af de job, der er i Danmark, fordi de har valgt at se ud på en bestemt måde, der kan betyde, at man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

- En burka, den skal folk selv tage ansvar for. Vi arbejder for et friere og rigere Faxe, og når en kommune som øverste myndighed påbyder borgerne en unødvendig kloakering i det åbne land, der kan koste op imod 200 millioner kroner, så mener jeg, at det noget man skal holde nallerne fra. Det er en glidebane. Frihed og ansvar hænger sammen, og friheden skal forvaltes på en ansvarlig måde, siger Birger Holm Brøndberg.

En autoritær stat
Formanden for Liberal Alliance Ungdom Ringsted-Faxe, Mikkel Dam, mener at burkaforbuddet strider imod kerneliberale principper og grundværdier.

- Det er glidebade. Det er utrolig sørgeligt, at regeringen forbyder en bestemt religiøs beklædning. Det er udtryk for en autoritær stat, når man blander sig i, hvordan borgerne skal klæde sig. Det er symbolpolitik af værste skuffe, og det under mig meget, at Liberal Alliance støtter den linje, siger Mikkel Dam og tilføjer:

- Det er utrolig svært for de burkaklædte kvinder at begå sig på arbejdsmarkedet, men det er for nemt at indføre et forbud imod det, vi finder latterligt og forkert.

arrow Liberal Alliances Kenneth M. Nielsen stopper i politik
13. februar 2019 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:30
arrow Skuffelse hos de fravalgte - og ung glæde
22. november 2017 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:51
arrow Sådan fordelte de personlige stemmer sig i Faxe Kommune
22. november 2017 kl. 09:07 Opdateret: kl. 09:39
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk