17. oktober 2021
Kenneth M. Nielsen er ikke længere aktiv i politik.
Kenneth M. Nielsen er ikke længere aktiv i politik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Liberal Alliances Kenneth M. Nielsen stopper i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Liberal Alliances Kenneth M. Nielsen stopper i politik
Opdateret 13. februar 2019 kl. 11:30
Faxe - 13. februar 2019 kl. 11:09
Af Nikolaj Rasch Skou

Liberal Alliances spidskandidat ved kommunalvalget i 2017 har trukket sig som SSP-næstformand. Avisen har interviewet eks-kandidaten, der stadig brænder for politik.

arrow Læs også: Ekspolitiker har åbnet ginbutik

Liberal Alliances medlem af Faxe Byråd, Mikkel Dam, fortalte på byrådsmødet torsdag aften, at partiets tidligere spidskandidat ved kommunalvalget i 2017, Kenneth M. Nielsen fra Vester Egede, ønskede at forlade Faxe Kommunes SSP-udvalg, hvor han hidtil har været næstformand.

Årsagen er, at han har særdeles meget at lave i sit job som IT-arkitekt hos Microsoft og dertil kommer hans eget familieliv.

Morten Haupt-Hansen - ligeledes medlem af Liberal Alliance - blev på byrådsmødet udpeget som nyt medlem og næstformand i SSP-udvalget, der ledes af Laura Vestina Andréa (S).

Kenneth M. Nielsens beslutning kommer oveni i, at han har valgt ikke at genopstille ved fremtidige valg:

- Jeg har valgt at lægge det aktive politiske arbejde på hylden, for at kunne koncentrere mig hundrede procent om mit private erhverv og det at være far, plejefar og være sammen med familien, når den sparsomme tid, der er tilbage, skal bruges, siger Kenneth M. Nielsen.

Han brænder dog stadig så meget for politik, at han og Liberal Alliance står som arrangør af det foreløbig eneste affaldsindsamlingsarrangement i Faxe Kommune, som udgår fra hans hjem på Birkedommervej 8 i Vester Egede 31. marts klokken 14 med titlen »Der samles skrald i Faxe for en renere fremtid«.

- Der er snart folketingsvalg. Hvad er den politiske ambition med at samle skrald for en renere fremtid?

- Ja, der er snart folketingsvalg, men det er ikke fordi, der er noget bestemt politisk statement i, at vi som lokal forening sammen tager ud og samler affald. Det handler mere om, at vi sammen skal gøre vores til, at forureningen mindskes. Og kan vi gøre det på en dag som denne, så er det blot om at støtte op. Og så er det alt andet lige nemmere at tromle folk sammen til noget, når man allerede har en relation, som vi har i Liberal Alliance Faxe, siger han.

- Er du selv medlem af naturfredningsforeningen, som står bag opfordringen til at samle affald, eller hvorfra kommer idéen og engagementet?

- Jeg er ikke selv medlem af Danmarks Naturfredningsforening Faxe, og meget atypisk er jeg da også lidt modstander af, at de som landets eneste private forening har så stor magt, at de kan foreslå fredning af privat ejendom. Det er bør i min optik være en offentlig myndighed, der rejser sådanne sager og ikke en forening. Men de gør også gode ting, som eksempelvis at arrangere en dag som denne hvor høj som lav kan deltage og gøre en god gerning.

- Formanden for Faxe Erhvervsforening, Ib Elberg, er med i Langt fra Borgen torsdag den 28. februar klokken 21.55 på DR1, hvor han debatterer lukkelovens afskaffelse med Christina Egelund (LA) på Christiansborg. Hun mener, at loven skal afskaffes, mens Ib Elberg vil fastholde den, hvad mener du?

- Jeg er hundrede procent enig med Christina Egelund. Det kan ikke være rigtigt, at der i 2019 stadig er en lukkelov, som dikterer, hvornår man må holde sin forretning åben. Er der en lokal handelsdrivende, der ser et potentiale til at kunne sælge varer på de pågældende dage, så skal han eller hun have lov at holde åbent. Jeg kan godt se, at det kan være svært for en lokal butik at holde åbent på de 13,5 årlige helligdage, men så skal man jo blot lade være. Det betyder også, at det er et konkurrenceparameter i forbindelse med at få ansat de unge mennesker, som Ib Elberg påpeger er skræmt af lange dage og ingen lukkedage, så her ville han faktisk have en fordel.

- Desuden tror jeg ikke, at Ib Elberg vil gå glip af handel, hvis han vælger at holde lukket, da de, som ville vælge at køre til fx storcentret i Næstved, nok alligevel ville have gjort det - også på en almindelig tirsdag, svarer Kenneth M. Nielsen og tilføjer:

- Det har altid undret mig, at butikkerne i en udpræget pendlerkommune som Faxe, absolut skal holde åbent fra klokken 9 eller 10 til 17. Det er en død periode. Hvorfor ikke holde åbent fra klokken 13 til 20, så kunderne rent faktisk kan komme forbi og handle de nye skjorter, bukser og kaffemaskiner, som mangler.

- Resultatet er desværre, at mange handler på nettet. Da det er nemmere og kan gøres 24 timer i døgnet. Og det er svært ærgerligt, at man kommer hjem fra jobbet til en totalt nedlukket by. Hvor mange kan sige til chefen: Jeg snupper lige tre timer fri til at shoppe nye bukser?

- Der mangel på domsmænd i Faxe Kommune. Du er domsmand, hvorfor skal man melde sig?

- Der er stor mangel på domsmænd. Mange unge kender ikke til det og har ikke lyst til at bruge tiden på det, men jeg vil gerne slå et slag for det. Man kommer til at sidde med til sager, store som små, spændende som kedelige. Og man møder en side af Danmark, som ikke alle kender til.

- Du er med til at træffe beslutninger om andres skæbne, om man vil det eller ej. Oftest er det politisk udpegede folk, der er domsmænd, men vi skal have en langt bredere sammensætning af domsmænd, så hele befolkningen er repræsenteret. Ellers kunne man ende op med, at domsafsigelser kunne være forudindtaget, og det kan ingen være tjent med, svarer Kenneth M. Nielsen.

arrow Skuffelse hos de fravalgte - og ung glæde
22. november 2017 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:51
arrow Sådan fordelte de personlige stemmer sig i Faxe Kommune
22. november 2017 kl. 09:07 Opdateret: kl. 09:39
arrow Lokale LA'ere: Et ærgerligt burkaforbud
07. oktober 2017 kl. 06:58 Opdateret: kl. 22:38
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk