24. juni 2021
Tilbage i Haslev mandag. Lars Rasmussen skal have en lille pause fra cyklingen - efter spinningtimen mandag aften. Lukke øjnene, fordøje den seneste uge og mærke efter, hvor turen har først ham hen, mentalt så vel som fysisk. Her er en mand, der kalder sig selv »bare« Lars. Han har overvundet sygdom, sorg og nu også sig selv. Det er NU, livet leves! Foto: Kathrine Harvey
gallery icon

Se billedserie

Tilbage i Haslev mandag. Lars Rasmussen skal have en lille pause fra cyklingen - efter spinningtimen mandag aften. Lukke øjnene, fordøje den seneste uge og mærke efter, hvor turen har først ham hen, mentalt så vel som fysisk. Her er en mand, der kalder sig selv »bare« Lars. Han har overvundet sygdom, sorg og nu også sig selv. Det er NU, livet leves! Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lars cykler for sin sag: - Jeg gjorde det fanme!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars cykler for sin sag: - Jeg gjorde det fanme!
Faxe - 07. august 2018 kl. 14:32
Af Kathrine Harvey

Vi forlader Lars Rasmussen fra Haslev på hans cykelfærd fra Næstved til Herning fredag middag, på færgen mellem Hals og Egense. Der er kun omkring 50 kilometer tilbage af dagens etape, Aabybro-Rebild, på 154 kilometer.

arrow Læs også: Punktum i voldssag fra Haslev

Det har været hårdt, de sidste dage i sadlen - for holdet og også for Lars. Men på en eller anden måde får Lars fundet et ekstra gear, trods en krop, der værker og en mental overetage, der er ved at være lige så brugt. Så han ender med at komme op forrest i Team Giv Håb Sydsjælland-feltet og trække - lige som han har gjort det mange gange før, men ikke har haft overskud til de sidste par dage.

- Fedt at trampe for holdet i front, skriver han i et tjek-in til undertegnede på Facebook messenger fredag.

Senere samme dag. 20 kilometer tilbage, før målet i Rebild er nået, Lars tjekker in til undertegnede igen. Selv om der ikke er mange kilometer tilbage, så er der tale om en distance, med en stigning på 400 højdemeter - det er ikke særlig stejlt, men når man skal køre i støt stigning i 20 kilometer, så kan det mærkes.

Målet er på toppen af Rebild Bakker. Folk der har været i bakkerne ved, at terrænet er kuperet, men holdet, inklusiv Lars Rasmussen, når toppen.

- Yeeeaaahaa jeg er høj, lyder sidste melding fra Lars, der kan sætte flueben ved endnu en rute besejret.

Lørdag skal slaget så stå. De sidste 124 kilometer fra Rebild til Herning forceres. Lars tjekker ind fra første deport ved Hvornum Kirke ved Hobro - humøret er højt, kan man se på smileyerne i slutningen af teksten.

Ved frokostdepotet ved Dollerup Kirke er Lars blevet godt og grundigt træt af stigninger på vejen.

- Gider kraftsgu ikke flere bakker, skriver han kort og præcist.

Da der er fire-fem kilometer før målet i Herning holder Race Marshals - dem der holder snor i løbet - klar på motorcykler til at følge holdene i mål.

Herning Cykelklub sidder også klar til at følge feltet fra omkring militærbasen i Krarup og til Herning, og arrangørerne har desuden opfordret til, at alle, der cykler med cykelhjem, kan deltage på den sidste del af ruten. Alle hold fra Team Giv Håb, som har hold rundt i hele landet, er samlet, og de bliver nu sendt af sted mod Herning forskudt.

Lars er med på hold 2, der kommer i mål i Herning ved 14-tiden - tidsfornemmelsen er for længst fløjet væk til tonerne af Metallicas »Nothing else matters« i ørerne - den er sat på repeat - og pedalerne der kører af sig selv det sidste stykke.

- Se, hvad der ventede på målstregen, skriver Lars i sin sidst tjek-in. Vedhæftet er et selfie af ham og hustru Bettina fra torvet i Herning.

Bettina har - sammen med en stærk kerne af deres øvrige familie - besluttet at tage til torvet i Herning for at overraske Lars, da han kom i mål lørdag eftermiddag. Det vidste undertegnede godt, men det vidste Lars ikke.

Lars sluttede sine mange statusopdateringer på Facebook af med følgende tekst lørdag aften, da adrenalinet havde sænket sig en smule:

Kære allesammen. Med viljen, er alt muligt! Jeg har lige gennem og udlevet, min helt egen personlige pilgrimsfærd sammen med en masse andre gæve cykel entusiaster fra hele landet. Der har været nedture, hvor man bare syntes det har været ØV - fysiske begrænsninger grundet styrt, eller bare fordi der var udsolgt! Men det har IKKE været regnvejr. Men mest af alt har det bare været kæmpe OPTUR - JEG GJORDE DET FANDME!!!! (og det er ikke kun cykelturen, jeg mener).

DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og Sjællandske Næstved har den seneste uge, sideløbende med opdateringer fra Lars' cykeltur, også bragt brudstykker fra hans livshistorie, som har ført ham til den kamp, han kæmper i cykelsadlen lige nu.

Sidste kapitel bringes i aviserne tirsdag 7. august.

Du kan købe adgang til at læse artiklerne - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Lars cykler for sin sag: »Bamsen« trækker fra nu
04. august 2018 kl. 08:39 Opdateret: kl. 15:27
arrow Take-off fra Axeltorv: - Det er NU, livet skal leves!
29. juli 2018 kl. 20:30 Opdateret: kl. 17:23
arrow Lars cykler, fordi han kan!
29. juli 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 00:51
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk